До Мінська стягують військову техніку перед початком акції протесту
До Мінська стягують військову техніку перед початком акції протесту

До Мінська стягують військову техніку перед початком акції протесту

У Білорусі, де після виборів президента тривають масові протести, 13 вересня люди помітили військову техніку, зокрема, колону автозаків та вантажівок. Техніка рухається проспектом Незалежності у Мінську.

Про це в Telegram повідомляє TUT.by.

Очевидці повідомляють, що силовики загородили колючим дротом Жовтневу площу. 

Як відомо, у неділю у білоруській столиці запланована масштабна акція протесту під назвою "Марш героїв" на підтримку заарештованих опозиціонерів. Напередодні, 12 вересня, силовики затримали щонайменше 114 осіб, із них 99 — у Мінську. 

Читатели сообщают, что спецтехника замечена чуть ли не во всех концах города — в районе третьей городской больницы, на улице Машерова, проспектах Независимости и Победителей. Также силовики уже начали огораживать Октябрьскую площадь: железные заборы, люди в форме pic.twitter.com/oAKEI6fUmt

— Onliner (@OnlinerBY) September 13, 2020

Нагадаємо, протестиу Білорусі тривають від 9 серпня. У неділю, 16 серпня, у десятках білоруських міст відбувся "Марш свободи" – наймасовіша акція протесту в історії незалежної Білорусі. Від 17 серпня опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Кандидатка в президенти, яку підтримала більшість білорусів, Світлана Тихановська з Литви заявила, що готова стати національною лідеркою. Аби розслідувати події у Білорусі та покарати винних у репресіях, комітет ПАРЄ ініціює створення міжнародного слідчого органу.

Під час протестів до білоруських СІЗО потрапили тисячі людей. У справі про захоплення влади заарештували двох членів Координаційної ради — Максима Знака та Марію Колесникову. На волінині лишається єдина членкиня президії — нобелівська лауреатка Світлана Алексієвич. 

Відео У чому феномен протестів у Білорусі — влог "Сніданку з 1+1"

Трьох китів білоруського протесту європарламентарі номінували на премію Сахарова за свободу думки, і ці “кити” у Білорусі з жіночим обличчям - сьогоднішня іменинниця вчитель англійської мови Світлана Тіхановська, білоруський представник компанії Майкрософт Вероніка Цепкало, флейтистка Марія Колеснікова . Білорусь зараз взагалі на перших шпальтах, як колись Україна. Але Білорусь прийшла на шпальти не лише газет, але й підручників історії і політології достроково. Надто багато феноменів. Яких — дивімося у дослідженні Єгора Гордєєва. 

У чому феномен протестів у Білорусі — влог "Сніданку з 1+1"
Джерело матеріала
loader
loader