Мер Харкова Кернес захворів і проходить курс лікування
Мер Харкова Кернес захворів і проходить курс лікування

Мер Харкова Кернес захворів і проходить курс лікування

Міський голова Харкова Генадій Кернес, який близько трьох тижнів не з'являвся на публіці, наразі проходить курс лікування. На що саме він захворів, поки що невідомо. 

Від 10 вересня Кернес перебуває на лікарняному. Про це повідомив директор Департаменту інформації та зв’язків з громадськістю міськради Юрій Сидоренко, інформує "Суспільне". 

За словами Сидоренка, обов’язки Кернеса виконує секретар Харківської міськради Олександр Новак. Він відмовився відповідати, чи госпіталізований Кернес і який у нього діагноз, наголосивши на нерозголошенні медичної таємниці.

За даними джерел "Суспільного", він перебуває в лікарні №17 — однієї з опорних за COVID-19, а на початку вересня нібито готували "палату з особливими умовами" через ймовірну госпіталізацію Кернеса.

Як повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела у Офісі президента, у Генадія Кернеса виявили коронавірус, який має вкрай складний перебіг. Кернеса шпиталізували до 17-ї міської лікарні з двостороннім запаленням легенів. За даними ЗМІ, він перебуває у комі. 

У Харківській міській раді спростували інформацію про те, що мер Харкова нібито впав у кому.

"Інформація, яку поширюють деякі харківські пабліки про те, що нібито Харківський міський голова Геннадій Кернес впав у кому, не відповідає дійсності. Міськрада пов'язує поширення завідомо неправдивої інформації з загостренням амбіцій "не надто вдалих" політиків. Геннадій Кернес дійсно на лікарняному, але при цьому мер повністю контролює ситуацію в місті", — йдеться у заяві. 

Також ці дані заперечив перший заступник Кернеса Ігор Терехов, передає "Харків 1654".:

"Спростовую. На мою думку, це одна з виборчих технологій. Нічого подібного і близько немає. Тому я вас дуже прошу, дайте об’єктивну оцінку. Ніхто не в комі... Я сьогодні спілкувався, абсолютно все нормально, людина лікується, проходить курс лікування, тому я спростовую дану інформацію".

Нагадаємо, останнього разу Генадій Кернес з'являвся на публіці 23 серпня — на День міста Харкова. 

Джерело матеріала
loader
loader