Минає 20 років від дня зникнення Георгія Гонгадзе
Минає 20 років від дня зникнення Георгія Гонгадзе

Минає 20 років від дня зникнення Георгія Гонгадзе

Двадцять років минає від дня зникнення Георгія Гонгадзе.

Про це розповіли у ТСН.Ранок.

Саме 16 вересня 2000 року журнаілст зник, а вже за два тижні за 70 кілометрів від столиці у Таращанському лісі знайшли його тіло без голови. Мати Георгія до останнього не вірила, що це її син. Саме тому поховали його лиш через 16 років.

Винними у вбистві журналіста визнали чотирьох колишніх співробітників МВС. Трьох засудили до 12-13 років за ґратами, Олексія Пукача, колишнього керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС, довічно. Утім, замовники досі лишаються неназваними.

Шість років тому прокуратура взялася з'ясовувати причетність до вбивста Гонгадзе Леоніда Кучми, бо саме його і оточення підозрювали близькі жертви.Утім, минулого року прокурори визнали, що завершення розслудвання у цій справі малоймовірне.

Відео 20 років тому цього дня зник журналіст Георгій Гонгадзе

20 років від зникнення Георгія Гонгадзе. Саме цього дня у 2000-му році журналіст зник, а вже за 2 тижні за 70 кілометрів від столиці у Таращанському лісі знайшли його тіло. Без голови. Мама Георгія до останнього не вірила, що це її син, тож поховали його лиш через 16 років. Винними у вбивстві журналіста визнали чотирьох колишніх співробітників МВС. Трьох засудили до 12-13 років за ґратами, Олексія Пукача, колишнього керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС, - довічно. А от замовники досі лишаються неназваними. 6 років тому прокуратура взялася з`ясовувати причетність до вбивства Гонгадзе Леоніда Кучми - саме його і оточення підозрювали близькі жертви. Однак минулого року прокурори визнали, що завершення розслідування у цій справі малоймовірне.

20 років тому цього дня зник журналіст Георгій Гонгадзе

Як повідомлялося раніше, Міжнародна федерація журналістів закликала боротися з безкарністю за злочини проти журналістівв Україні, адже досі жодне вбивство журналіста в Україні не розслідували в повному обсязі. Від  1995 року на території України загинули 16 журналістів – Вадим Комаров, Павло Шеремет, Олесь Бузина, Сергій Ніколаєв, Андрій Стенін, Анатолій Клян, Антон Волошин, Ігор Корнелюк, Андреа Рокеллі, Андрій Миронов, В’ячеслав Веремій, Володимир Карачевцев, Ігор Олександров, Георгій Гонгадзе, Ігор Грушецький та Володимир Іванов. Серед них семеро іноземців – один італієць та шість росіян. 

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader