Біля Новоселівки та Покровки виявлено 23 одиниці ворожої техніки – штаб ООС
Біля Новоселівки та Покровки виявлено 23 одиниці ворожої техніки – штаб ООС

Біля Новоселівки та Покровки виявлено 23 одиниці ворожої техніки – штаб ООС

Біля Новоселівки зафіксовано сім ворожих танків і три "Гради", біля Покровки – три гаубиці "Гвоздика" та десяток танків, повідомляє пресслужба штабу ООС.

Як повідомляється, за даними звіту СММ ОБСЄ від 15 вересня 2020 р., під час виконання спостережного польоту зафіксовано порушення з боку російсько-окупаційних військ на непідконтрольній урядові України території.

"На Донеччині було задокументовано розміщення озброєння за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання.

Зокрема, на полігоні поблизу Новоселівки виявлено сім танків (імовірно Т-72 – 5 одиниць, невстановленого типу – 2 одиниці) і три реактивні системи залпового вогню (БМ-21 "Град", 122 мм).

Окрім того, на навчальному полігоні поблизу Покровки зафіксовано три самохідних гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм), десять танків (невстановленого типу) та три буксированих гаубиці (імовірно Д-30А "Жаба", 122 мм)", – сказано в повідомленні.

Українська сторона СЦКК наголосила, що ці факти свідчать про порушення Мінських угод та досягнутих 22 липня 2020 р.

домовленостей щодо заходів із посилення режиму припинення вогню.

В штабі додають, що російсько-окупаційні війська і далі використовують підступну практику та нарощують озброєння і кількість військової техніки.

6 вересня збройні формування Російської Федерації вдруге порушили повний і всеосяжний режим припинення вогню.

Противник відкрив вогонь зі стрілецької зброї по позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік Причепилівки, що на Луганщині.

Один військовослужбовець Збройних сил України отримав поранення, несумісне з життям.

10 вересня було зафіксовано три порушення повного і всеосяжного режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Зокрема, о 14:15 російсько–окупаційні війська відкрили вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях поблизу населеного пункту Шуми.

Обстріл був прицільним та спрямованим на ділянку, де мала пройти зустріч представників СЦКК та ОБСЄ і де були надані гарантії безпеки.

Джерело матеріала
loader
loader