Юрченка виключили з фракції "Слуги народу"
Юрченка виключили з фракції "Слуги народу"

Юрченка виключили з фракції "Слуги народу"

Перший заступник спікера Верховної Ради Руслан Стефанчук 17 вересня оголосив про виключення нардепа Олександра Юрченка з фракції "Слуги народу".

Це трапилося наприкінці засідання парламенту, передає24 канал. До цього колега Юрченка Євгенія Кравчук повідомляла, що він сам написав заяву на вихід із фракції 15 вересня.

Відповідно до частини 3 статті 60 регламенту Верховної ради України та згідно з рішенням депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" від 14 вересня 2020 року, повідомляю про виключення зі складу фракції народного депутата України Юрченка Олександра Миколайовича,
– сказав по закінченню засідання парламенту Стефанчук.

Справа Юрченка: коротко

  • Виходу Юрченка з фракції передував неабиякий корупційний скандал.
  • Річ у тім, що НАБУ опублікувало відео, на якому детектив під прикриттям передає 13 тисяч доларів помічнику Юрченка. Ймовірно, що хабар посередник повинен був передати своєму керівнику.
  • Як відомо, ці гроші нардепу начебто заплатили за внесення змін у законодавство про побутові відходи. Також зазначали, що згодом мали додати ще 200 тисяч доларів.
  • В Офісі генпрокурора спочатку заявили, що інформація про причетність Юрченка до хабарництва провокативна. Казали, що відомство не отримувало матеріалів по цій справі.
  • Вже 17 вересня Венедіктова повідомила, що підозру Юрченку таки підписала. Відомо, що прокурори клопотатимуть про тримання під вартою.
Теги за темою
Новини України Верховна Рада Новини політики Слуга народа Корупція Ірина Вихрущ
Джерело матеріала
loader
loader