У харківській мерії розповіли про стан Кернеса у Німеччині і за чим кошт він там лікується
У харківській мерії розповіли про стан Кернеса у Німеччині і за чим кошт він там лікується

У харківській мерії розповіли про стан Кернеса у Німеччині і за чим кошт він там лікується

Хворий на коронавірус Геннадій Кернес таки в Німеччині - це підтвердили у харківській мерії, зазначають уТСН.14.00.

Напередодні до міста прилетів той самий борт, яким перевозили отруєного російського опозиціонера Навального до берлінської клініки Шаріте. Одразу з'явилась інформація, що цього разу туди доправляють мера Харкова. Але офіційно цього не підтверджували.

Сьогодні ж на брифінгу у міській раді офіційно підтвердили те, про що відучора гуде весь Харків. В мерії кажуть, перевезли політика за кордон не через коронавірус, а через загострення інших хвороб. «Питання саме в тому, що на фоні Коронавірусу та запалення легень, пішли загострення старих поранень, які Геннадій Кернес отримав 28 квітня 2014 року. Коли під час пробіжки на нього стався замах - було пошкоджено хребет, спинний мозок, одна з легень, печінка», - зазначив речник мерії Юрій Сидоренко.

Те, що очільник Харкова доставлений саме у Шаріте, у мерії не підтверджують, і не спростовують.

За словами речника мерії, під час транспортування Кернес був підключений до високопотокової подачі кисню, він притомний.  Переліт переніс добре.

Поточнили, що лікуватися у Німеччині буде власним коштом.

Нагадаємо, в умовах утаємниченості літак забирав Кернеса напередодні увечері. Тоді жодної інформації про те, що хворий на коронавірус мер відлітає до Німеччини, офіційно не озвучували. Проте біля VIP-терміналу були карети швидкої та кілька елітних авто зі спецномерами.

Медичний борт із Нюрнберга приземлився у Харкові близько сьомої вечора. Одночасно соцмережею поширилось відео пересування Харковом кількох карет швидких зі спецсигналом  від 17-тої лікарні, куди раніше шпиталізували харківського мера.

Коронавірус у Кернеса виявили тиждень тому. Офіційно інформацію підтвердили тільки цього вівторка. Так само мовчали і учора, коли літак забирав Кернеса до Німеччині. 

Джерело матеріала
loader
loader