У Нових Яриловичах хворі на коронавірус хасиди відмовляються від госпіталізації
У Нових Яриловичах хворі на коронавірус хасиди відмовляються від госпіталізації

У Нових Яриловичах хворі на коронавірус хасиди відмовляються від госпіталізації

У чотирьох хасидів із числа тих, що перебувають на українсько-білоруському кордоні в Нових Яриловичах Чернігівської області, виявили коронавірус. Інфіковані хасиди відмовились від госпіталізації до білоруської лікарні й залишились на кордоні.

Про це у четвер, 17 вересня, повідомил Суспільне.

"У чотирьох хасидів, які перебувають на кордоні України з Білоруссю у Нових Яриловичах, виявили коронавірус. Про це Суспільному сказала голова чернігівської обласної організації товариства Червоного Хреста Оксана Мудра. З її слів, дані їй надали білоруські колеги з Червоного Хреста", - ідеться у повідомленні.

За словами Мудрої, інфіковані хасиди відмовились від госпіталізації до білоруської лікарні й залишились на кордоні.

Зазначається, що в ніч із 16 на 17 вересня Оксана Мудра разом із представниками Національного комітету Червоного хреста та загону швидкого реагування, одягнуті у захисні костюми, передали хасидам через білоруських колег 60 пакетів засобів гігієни, 60 теплих ковдр, 60 літрів води, а також 4000 пакетів спеціальної їжі від єврейської общини Умані.

Тим часом, тисяча паломників залишаються на межі Білорусі і України в надії потрапити до Умані на святкування юдейського нового року Рош га-Шана. Свято - вже завтра. До того ж, від 16 вересня пункт пропуску "Нові Яриловичі" повністю закрили і, ймовірно, віряни зустрінуть новий рік між двома державами. 

Зазначимо, що уряд Ізраїлю повністю підтримує рішення України закрити кордони для всіх іноземців, зокрема для хасидів, які намагаються перетнути українсько-білоруський кордон дорогою до Умані. 

Відео Хасиди на кордоні: віряни можуть зустріти новий рік між Україною та Білоруссю

Тисяча паломників і далі лишаються на межі Білорусі і України в надії потрапити до Умані на святкування юдейського нового року. Свято Рош га-Шана - вже завтра, але для хасидів не зробили винятку - іноземцям до кінця вересня в Україну зась. До того ж, відучора пункт пропуску "Нові Яриловичі" повністю закрили і, ймовірно, віряни зустрінуть новий рік між двома державами.  

Хасиди на кордоні: віряни можуть зустріти новий рік між Україною та Білоруссю
Джерело матеріала
loader
loader