У Кремлі заговорили про саміт "нормандської четвірки" в недалекому майбутньому
У Кремлі заговорили про саміт "нормандської четвірки" в недалекому майбутньому

У Кремлі заговорили про саміт "нормандської четвірки" в недалекому майбутньому

Саміт лідерів країн "нормандської четвірки" може відбутися в недалекому майбутньому, але після виконання всіх попередніх домовленостей.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

За його словами, самітнеобхідний заради результату, а не заради самої зустрічі. "Сама по собі зустріч на вищому рівні заради зустрічі, звичайно, не потрібна жодному з глав держав і урядів, вона потрібна заради результату", - зазначив представник Кремля.

Він додав, що зустріч може відбутись у "недалекому майбутньому". "Єдина тут заковика - що вважати недалеким майбутнім. Зустріч повинна бути підготовлена, і як мінімум для цієї зустрічі, звичайно, ми повинні зафіксувати виконання тих домовленостей, які були досягнуті і зафіксовані на папері в Парижі ", - додав він.

За словами Пєскова, помічникам глав держав ще належить провести підготовку цього заходу, "щоб знайти шляхи для просування на шляху виконання раніше досягнутих домовленостей".

 

 

Відео МЗС України вимагає від Росії пояснень через заяву про нормандський саміт

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії пояснень через заяву про нормандський саміт. Заступник глави російського МЗС назвав неправдивими слова Володимира Зеленського, що всі лідери країн-учасниць погодилися на зустріч на найвищому рівні. І що вона може відбутися після ще однієї зустрічі політичних радників. У Москві нагадали, що під час минулої зустрічі радників представник Росії заявив - підстав для нових переговорів не бачить. Українські дипломати натомість наголошують - президент Зеленський мав на увазі не конкретну дату, а принципову згоду учасників нормандського формату на переговори. Кажуть, якщо заява російського МЗС є чітким сигналом, що Кремль не зацікавлений у саміті - це ставить під сумнів налаштованість Росії вирішити конфлікт.

МЗС України вимагає від Росії пояснень через заяву про нормандський саміт
Джерело матеріала
loader
loader