"Режим тиші": російські бойовики продовжують мінувати територію Донбасу
"Режим тиші": російські бойовики продовжують мінувати територію Донбасу

"Режим тиші": російські бойовики продовжують мінувати територію Донбасу

Російські окупаційні війська продовжують збільшувати мінні поля на непідконтрольній Україні території.

Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил.

За даними звіту СММ ОБСЄ, на непідконтрольній урядові України території безпілотник зафіксував низку порушень з боку бойовиків.

"13 вересня БПЛА СММ було помічено чотирнадцять протитанкових мін, установлених поперек автошляху поблизу Саханки Донецької області.

Також вісім протитанкових мін, установлених в один ряд поперек автошляху, і двадцять протитанкових мін, установлених нещільними групами на східній та західній смугах руху цього ж автошляху, було зафіксовано поблизу населеного пункту Весела Гора на Луганщині", – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що в населеному пункті Веселе Донецької області спостерігачі вперше побачили шість фрагментів боєприпасів, із них чотири оцінені як металеві труби від реактивних снарядів реактивної системи залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 "Град", 122 мм), а два – як хвостові стабілізатори 120-мм мінометних мін.

"Українська сторона СЦКК наголошує, що викладені факти чітко вказують на порушення Мінських домовленостей та досягнутих 22 липня 2020 року домовленостей щодо заходів із посилення режиму припинення вогню.

Російсько-окупаційні війська і надалі систематично нехтують режимом припинення вогню та вкотре збільшують мінні поля, розміщують боєприпаси в житлових масивах, чим наражають на небезпеку мирних жителів Донбасу", – резюмують в повідомленні ООС.

Джерело матеріала
loader
loader