У Польщі викрили масштабне виробництво сигарет, де працювали українці
У Польщі викрили масштабне виробництво сигарет, де працювали українці

У Польщі викрили масштабне виробництво сигарет, де працювали українці

На заході Польщі у Великопольському воєводстві група осіб, серед яких було 12 українців,незаконно виробляли та торгували сигаретами. На момент затримання у них було майже 5,8 млн цигарок, 1,7 тонн тонн тютюнової суміші і один мільйон злотих готівкою (266 272 доларів США - ред.)

Про це повідомили слідчі центрального бюро поліції Польщі (CBSP).

Виявилося, що нелегальна фабрика діяла на приватній території в підсобному приміщенні, де також проживали 13 робочих, здебільшого це були іноземці. За результатами розслідування стало відомо, що сигарети, ймовірно, вивозилися контрабандою за межі Польщі і продавалися за кордоном.

Загалом на нелегальній фабриці під час обшуків виявили 5,8 млн сигарет із зареєстрованою торговою маркою відомого світового бренду, щонайменше 1,7 млн тонн тютюнової суміші й кількадесят піддонів з напівпродуктами. А також польські правоохоронці вилучили три автомобілі, зокрема, вантажівку. На ній, імовірно, і вивозили сигарети з Польщі.

Збитки Держказначейству Польщі становлять, попередньо, 6,5 млн злотих. Але, якщо буде доведено, що контрабандою торгували за кордоном, то у такому разі, втрати можуть скласти майже 40 мільйонів злотих.

Правоохоронці Польщі затримали 16 людей, причетних до незаконної оборудки, серед яких - 12 українців. Районний суд у Познані обрав для затриманих запобіжний захід у вигляді тимчасового тримання під вартою до трьох місяців.

Нагадаємо, раніше у Польщі в Пясечинському повіті Мазовецького воєводства викрили групу з восьми осіб, серед яких шестеро українців, якіпідпільно виробляли сигарети. На підпільному підприємстві було все настільки налагоджено, що зловмисники могли виготовляти один мільйон сигарет на день, збували їх під виглядом  двох відомих брендів.

Джерело матеріала
loader
loader