У прикордонній службі Білорусі не підтвердили закриття кордонів з Польщею та Литвою
У прикордонній службі Білорусі не підтвердили закриття кордонів з Польщею та Литвою

У прикордонній службі Білорусі не підтвердили закриття кордонів з Польщею та Литвою

Схоже, Білорусь все ж не закриває західні кордони з Польщею та Литвою, а лише посилює охорону.

Це випливає з коментаря офіційного представника Державного прикордонного комітету Білорусі Антона Бичковського.

"Охорона державного кордону Білорусі відбувається в посиленому варіанті прикордонної служби та прикордонного контролю із застосуванням тактичних резервів. Всі заходи вживаються з урахуванням ситуації, що складається на кожному конкретному напрямку", - повідомив він.

Бичковський додав, що пункти пропуску здійснюють оформлення на в'їзд і на виїзд в межах пропускної здатності.

Голова МЗС Литви вже відреагував на слова Лукашенко про "закриття кордонів": "Такі заяви вже були і до цього - про те, що тягачі будуть спрямовані в інші порти, потім послідувало уточнення, що це буде, якщо Росія запропонує такі ж умови і т.д. Я думаю, і зараз треба почекати, подивитися, що це значить - закриття кордонів для вантажів, людей або щось ще". "Були заяви, що пів армії кинуто на охорону кордонів з Заходом, здається, що звідси хтось загрожує, хтось збирається нападати. Це реакція на ситуацію неадекватної людини", - вважає міністр.

Раніше Лукашенко заявив, що Білорусь закриває кордон з Литвою та Польщею, а рубіж з Україною "посилює". "Ми змушені відвести війська з вулиць, пів армії поставити під рушницю і закрити держкордон із заходу — з Литвою і Польщею. Ми змушені посилити державний кордон, із на превеликий жаль, з нашою братською Україною. Я змушений останні дні разом із президентом РФ і міністром оборони відбудувати спільний захист союзної держави", — сказав він.

Відео Лукашенко закриває кордони з Польщею та Литвою і посилює рубіж з Україною

Лукашенко закриває кордони з Польщею та Литвою і посилює кордон з Україною. Про це він заявив напередодні, виступаючи перед своїми прихильниками. Водночас у Литві та Польщі кажуть, зі свого боку кордони не перекривали. За їхніми даними, білоруські прикордонники також ще не отримували вказівок щодо обмеження на в`їзд чи виїзд. Литовський міністр закордонних справ вважає, що цим рішенням Лукашенко хоче ще більше посилити тиск на протестувальників. Напередодні Європарламент ухвалив резолюцію, якою не визнає Лукашенка новообраним президентом. Також у ЄС вимагають звільнити усіх політв`язнів та висловлюють підтримку Світлані Тихановській та Координаційній раді білоруської опозиції. У Лукашенка цю резолюцію назвали "агресивною", а сам він вимагає, аби захід не втручався у білоруські справи.

Лукашенко закриває кордони з Польщею та Литвою і посилює рубіж з Україною
Джерело матеріала
loader
loader