Упродовж доби бойовики двічі порушили режим припинення вогню - ООС
Упродовж доби бойовики двічі порушили режим припинення вогню - ООС

Упродовж доби бойовики двічі порушили режим припинення вогню - ООС

Протягом доби, 18 вересня, було зафіксовано два факти порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Про це повідомили у ранковому зведенні Операції об’єднаних сил.

Неподалік населеного пункту Водяне бойовики відкрили вогонь із підствольного гранатомета, а поблизу Новотошківського – з великокаліберного кулемета.

"Провокативні постріли не становили небезпеки для життя українських воїнів, тож вогонь у відповідь не відкривався. На усіх інших ділянках лінії розмежування режим припинення вогню зберігався повною мірою", - йдеться у повідомленні штабу.

Наголошується, що ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається стабільною та повністю контрольованою українськими військовими.

Неподалік Залізного військовослужбовці Збройних Сил ліквідували осередок загоряння сухої трави: під час гасіння пожежі здетонував невідомий вибуховий пристрій, унаслідок чого один український захисник отримав поранення. Воїна оперативно доправлено до медичного закладу, де йому надано кваліфіковану медичну допомогу.

Як повідомлялося раніше, у четвер, 10 вересня, за новими домовленостями Тристоронньої контактної групи у районі селища Шуми у Донецькій області, розташованому на лінії розмежування, мало відбутися спільне інспектування позиційукраїнських військових. 

Згодом в Офісі президента повідомили, що одноразового інспектуванняоднієї точки на Донбасі не відбудеться через постійні зміни запитів російської сторони. 

Відео Кількагодинні обстріли і підриви зарядів: як бойовики тлумачать перемир'я

Від цілковитої тиші - до кількагодинних гранатометних обстрілів. Од одиночних автоматних пострілів - до повітряної розвідки й інженерних робіт із підривами окопних зарядів. Це лише загальний опис того, як на Приморській ділянці фронту російські окупанти розуміють перемир'я. У районі Водяного, на самім початку п'ятниці, навколо позицій українських військових вибухнуло понад 40 гранат.  

Кількагодинні обстріли і підриви зарядів: як бойовики тлумачать перемир'я
Джерело матеріала
loader
loader