У Мінську під час розгону жіночого маршу силовики затримали понад 300 учасниць: серед них підліток
У Мінську під час розгону жіночого маршу силовики затримали понад 300 учасниць: серед них підліток

У Мінську під час розгону жіночого маршу силовики затримали понад 300 учасниць: серед них підліток

На жіночому марші у Мінську 19 вересня силовики затримали, за даними волонтерів, понад 300 громадянок Білорусі. Надвечір їх поступово почали відпускати, наразі на звільнення чекає близько 25 жінок.

Про це пише TUT.BY.

Зазначається, що спочатку правозахисники повідомляли про 200 затриманих, але згодом ця цифра зросла до 309 осіб. Водночас правоохоронці кажуть про кардинально іншу кількість, про нібито 10 затриманих. 

Жінки, яких вже відпустили, розповідають, що на когось із них склали протокол, найімовірніше за участь в несанкціонованому масовому заході, комусь дозволили піти, бо стало зле.

Тим часом білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська повідомила, що серед затриманих є навіть 16-річна дівчинка.  Політикиня закликала силовиків звільнити всіх затриманих учасниць маршу.

Колонна женщин идет в сторону улицы Кульман. Они скандируют: «Лукашенко в автозак». pic.twitter.com/FWGGoIjzQ8

— TUT.BY (@tutby) September 19, 2020

Нагадаємо, що у сьогоднішній акції взяли участь близько двох тисяч жінок. Учасниці з біло-червоними стягами рухалися вулицями столиці, але їхню колону зупинили біля ТРЦ "Айсберг". Затримання проводили співробітники ОМОНу і невідомі в масках і зеленій формі.

Відео У Мінську силовики розігнали жіночий марш

Силовий розгін жіночого маршу у Мінську. Сьогодні там поновилися акції і вже є дані про щонайменше 2 сотні затриманих. Серед арештованих була і 73-річна активістка Ніна Багінська, яка вже неоднаразово бере участь у таких акціях і стала їх символом. Однак жінку згодом таки відпустили. Цей суботній марш охрестили блискучим, жінки із національною символікою та блискітками пройшлися центральними вулицями. Вимагали зміни режиму Лукашенка та звільнення опозиційної лідерки Марії Колесникової. Вже за годину після початку акції на протести підтягнули автозаки і почалися затримання. Наймасовіші - неподалік місцевого торговельного центру. Омонівці застосовували грубу силу. Деяких жінок - як повідомляють  місцеві телеграм-канали - буквально тягнули по землі.    

У Мінську силовики розігнали жіночий марш
Джерело матеріала
loader
loader