Душили та тягли по асфальту: жорстокі затримання жінок на протестах у Мінську в фото
Душили та тягли по асфальту: жорстокі затримання жінок на протестах у Мінську в фото

Душили та тягли по асфальту: жорстокі затримання жінок на протестах у Мінську в фото

У Мінську 19 вересня відбувся "Блискучий марш". Його учасницями стали жінки-протестувальниці, незгодні з офіційними результатами президентських виборів та свавіллям влади, що триває в Білорусі. Під час заходу силовики з особливою жорстокістю затримували його учасниць.

Проти жінок ОМОНівці використовували і задушливі прийоми, і тягли їх по асфальту. Фото жорстокого розгону маршу потрапило в об’єктиви фотокамер журналістів, передає 24 канал.

Що відомо про "Блискучий марш" у Мінську: коротко

  • Жіночий "Блискучий марш" відбувся у білоруській столиці 19 вересня. Учасниці демонстрації в яскравому одязі, в блискітках і з транспарантами йшли вулицями міста.

блискучий марш
"Блискучий марш" жінок у Мінську / Фото Getty images"

  • Перед парком Дружби народів до них доєдналася колона байкерів з біло-червоно-білими прапорами, деяких з них жінки фактично "відбивали" у силовиків.

бпйкери
Байкери, що доєдналися до маршу / Фото Getty images

  • Затримання почалися біля торгового центру "Айсберг". Деяких жінок фактично витягували з рядів протестувальників.
  • Як видно із фото, проти жінок застосовували задушливі прийоми.
  • На марші були затримані понад 240 жінок.

Як затримували жінок на "Блискучому марші" у Мінську / Фото "Радіо Свобода", TUT.by, Getty images

 

Душили та тягли по асфальту: жорстокі затримання жінок на протестах у Мінську в фото - Фото 3 Душили та тягли по асфальту: жорстокі затримання жінок на протестах у Мінську в фото - Фото 4 Душили та тягли по асфальту: жорстокі затримання жінок на протестах у Мінську в фото - Фото 5 Душили та тягли по асфальту: жорстокі затримання жінок на протестах у Мінську в фото - Фото 6 Душили та тягли по асфальту: жорстокі затримання жінок на протестах у Мінську в фото - Фото 7 Душили та тягли по асфальту: жорстокі затримання жінок на протестах у Мінську в фото - Фото 8 Душили та тягли по асфальту: жорстокі затримання жінок на протестах у Мінську в фото - Фото 9 Душили та тягли по асфальту: жорстокі затримання жінок на протестах у Мінську в фото - Фото 10 Душили та тягли по асфальту: жорстокі затримання жінок на протестах у Мінську в фото - Фото 11 Душили та тягли по асфальту: жорстокі затримання жінок на протестах у Мінську в фото - Фото 12 Душили та тягли по асфальту: жорстокі затримання жінок на протестах у Мінську в фото - Фото 13 Душили та тягли по асфальту: жорстокі затримання жінок на протестах у Мінську в фото - Фото 14 Душили та тягли по асфальту: жорстокі затримання жінок на протестах у Мінську в фото - Фото 15 Душили та тягли по асфальту: жорстокі затримання жінок на протестах у Мінську в фото - Фото 16

Протести в Білорусі:що коїться

  • 9 серпня у Білорусі відбулись президентські вибори, на яких нібито переміг Олександр Лукашенко. Водночас за результатами незалежних екзитполів президентом Білорусі стала головна опонентка Лукашенка Світлана Тихановська.
  • Обурені виборці вийшли на мирні демонстрації. Силовики влаштували жорстокий розгін протестів. ОМОНівці били мітингарів, застосовували проти них зброю та затримували.
  • Від початку протестів 5 людей загинули, сотні були поранені. Понад 7 тисяч білорусів затримали.
  • З 11 серпня у країні розпочався всенародний страйк. Працівники підприємств влаштували саботаж роботи, вимагаючи чесних виборів.
  • Попри масові протести та тиск міжнародної спільноти, Лукашенко на поступки не йде.
Теги за темою
Білорусь Протести в Білорусі Ірина Вихрущ
Джерело матеріала
loader
loader