Під час проведення ЛГБТ-прайду у Запоріжжі затримали трьох осіб
Під час проведення ЛГБТ-прайду у Запоріжжі затримали трьох осіб

Під час проведення ЛГБТ-прайду у Запоріжжі затримали трьох осіб

Сьогодні, 20 вересня, у Запоріжжі вперше відбулася ЛГБТ-акція "Місто без стереотипів". Противники акції намагалися кидати петарди та яйця по активістах. Один з чоловіків дістав револьвер та направив його у бік учасників заходу. 

Про це повідомляє Національна поліція.

"Під час акції агресивно налаштовані молодики намагалися кидати петарди та яйця по активістах. Поліція миттєво відреагувала: за порушення публічної безпеки і громадського порядку затримані три особи, серед них один чоловік, який дістав зброю і направив у бік учасників заходу", - йдеться у повідомленні правоохоронців.

Співробітники поліції вилучили предмет, зовні схожий на револьвер "Флобер", його направлять на проведення експертизи до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. 

Наразі на двох 39-річних місцевих мешканців складені адміністративні протоколи за ст. 173 (Дрібне хуліганство) та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Для забезпечення громадського порядку акції "Місто без стереотипів" було залучено понад 430 співробітників поліції та 240 військовослужбовців.  У заході взяли участь близько 500 учасників з різних регіонів держави. 

Як повідомляє Радіо Свобода, така правозахисна акція – прайд за права ЛГБТ, - у Запоріжжі відбулася вперше. В марші взяли участь близько 500 учасників як із Запоріжжя, так і з Києва, Харкова, Херсона та інших міст. На прайді у Запоріжжі були присутні спостерігачі ОБСЄ. Радіо Свобода зазначає, що місце проведення прайду у Запоріжжі пікетували представники окремих релігійних громад, зокрема організації "Традиція і порядок". 

Нагадаємо, на сценариста та співведучого Телебачення Торонто Єгора Шатайла 14 вересня у Києві напали кілька десятків людей. Вони повалили Шатайла на землю та залили обличчя газом. Тоді Телебачення Торонто зазначило, що напад стався через пост у ФБ з анонсом свого стендапу "про збитковість традиційної української сім'ї, яку треба закрити, як Тетчер шахти, і вкладати бабки в інновації".

Відео У Росії Мадонні виписали штраф на мільйон доларів через підтримку ЛГБТ-спільноти

У РФ співачку Мадонну намагалися оштрафувати на мільйон доларів за підтримку ЛГБТ-спільноти у 2012 році. Під час концерту у Петербурзі 8 років тому зірка закликала залу підтримати ЛГБТ-спільноту. Тоді в Росії була у розпалі кампанія проти одностатевих стосунків, яка завершилася ухваленням так званого закону про "заборону пропаганди гомосексуалізму". Імовірно, саме в рамках цього закону Мадонну наклали штраф. Утім, поп-діва не планує його сплачувати.  

У Росії Мадонні виписали штраф на мільйон доларів через підтримку ЛГБТ-спільноти
Джерело матеріала
loader
loader