Від сина Лукашенка пішла помічниця, яка засуджує насильство силовиків у Білорусі
Від сина Лукашенка пішла помічниця, яка засуджує насильство силовиків у Білорусі

Від сина Лукашенка пішла помічниця, яка засуджує насильство силовиків у Білорусі

Ксенія Валаханович (Голуб), яка працювала помічницею голови "Президентського спортивного клубу" Білорусі Дмитра Лукашенка, сина Олександра Лукашенка. Ксенія активно і відкрито засуджує незаконні дії силовиків щодо протестувальників. 

Про це повідомляють білоруські ЗМІ та підтвердила сама Валаханович у Facebook.

Так, Ксенія пояснила, що на її звільнення вплинули різні чинники, але головною причиною стало її бажання займатися творчістю, адже вона тривалий час пише дитячі книги. Валаханович каже, що давно хотіла займатися творчістю, але не могла повною мірою віддатися цій справі, маючи основну роботу. 

Ксенія також зауважила, що проти насильства, але водночас вона висловила подяку своєму ексначальнику і каже, що він нібито "порядна людина".

"Так, я була помічником Дмитра Олександровича Лукашенко. І, крім слів подяки, нічого іншого сказати не можу. Це порядна і по-справжньому добра людина. Який дуже багато зробив і для білоруського спорту, і для благодійності... І так. Я проти насильства. Я хочу жити у світі, де не потрібно щодня боятися, чи повернеться твоя дитина з навчання додому. У мене абсолютно чітка позиція. І я її не приховую", - написала вона.

Почему меня трясёт, когда я слышу фразу «Я вне политики?». Я сейчас подробно объясню тем, кому Гудвин не дал храбрости...

Опубликовано Ксюшей Валаханович Среда, 16 сентября 2020 г.

До слова, що Ксенія Валаханович активно засуджує насильство в країні після виборів і опублікувала навіть кілька віршів на тему ситуації в Білорусі. ЗМІ пишуть, що на одній з акцій протесту силовики жорстко затримали її 66-річного батька.

Нагадаємо:

  • Деяких волокли по асфальту, а хтось втрачав свідомість: у Мінську відбувся жіночий марш. 
  • Масові затримання в Білорусі тривають: за добу понад 400 осіб.
  • У Білорусі пропонують порушити кримінальну справу через викрадення Колесникової.

Відео У Білорусі затримали учасників "Маршу справедливості"

Щонайменше 230 протестувальників затримали в Білорусі за участь у недільному "Марші справедливості" проти Олександра Лукашенка. Наймасовіша акція відбулася в Мінську: там на вулиці знову вийшли десятки тисяч людей. Силовики з військовою технікою та водометами вже традиційно очепили центр та закрили кілька станцій метро. Практично не працював мобільний інтернет. Омонівці заважали формувати великі колони, розсікаючи натовп і затримуючи учасників. Втім, розігнати марш все ж не змогли. Тим часом один з опозиційних телеграм-каналів виклав в інтернет імена тисячі силовиків, які можуть бути причетні до арештів та побиття мітингарів. В МВС Білорусі вже пообіцяли знайти і покарати автора списку. Протести пройшли і в інших білоруських містах.  

У Білорусі затримали учасників "Маршу справедливості"
Джерело матеріала
loader
loader