М’ясна консерва, печиво і мед з кавою: у Міноборони показали, як по-новому годуватимуть армійців
М’ясна консерва, печиво і мед з кавою: у Міноборони показали, як по-новому годуватимуть армійців

М’ясна консерва, печиво і мед з кавою: у Міноборони показали, як по-новому годуватимуть армійців

У Міністерстві оборони України розширили раціон сухого пайка військовослужбовців. Він розрахований на разові прийоми їжі і містить низку переваг порівняно із попередньою версією. До оновленого сухпайка входить: 100 г м'ясної консерви, 60 г паштету, 280 г основної страви, галетне печиво, один стік меду, кава і чай.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони. 

Заступник начальника управління розвитку продовольчого забезпечення  Головного управління супроводження матеріального забезпечення ЗС України, полковник Олександр Хмиз пояснив, що завдяки сухпайку військові не втрачають права на гаряче харчування, яке є у пріоритеті. І наголосив, що сухі пайки є виключно допоміжною формою харчування особового складу ЗСУ.

Серед переваг оновленої версії - розширення до 24 раціонів, збільшено вміст м’яса та реторт-пакети (харчовий пакунок - ред.), які за відгуками військових, зручніші у використанні, аніж жерстяні банки.

Наразі представлено два з 24 раціонів, до яких входять 100 грамів м’ясної консерви, 60 грамів паштету, 280 грамів основної страви (як приклад - гречка з овочами та свининою), до якої включено 50 грамів м’яса, галетне печиво, стік меду, кава та чай.

У Міноборони запевнили, що кожного з цих раціонів цілком достатньо для повноцінного разового прийому їжі військовослужбовцями в умовах виконання завдань.

"Моделюємо стандартну ситуацію: групі військовослужбовців треба виїхати з пункту постійної дислокації військової частини або з позицій на передовій в зоні проведення ООС для виконання завдання. Гарячий сніданок вони, наприклад, можуть спожити перед виїздом, а  після приїзду - вечерю. У такому разі постає питання, чим їх годувати в обід, коли вони будуть у дорозі або виконувати завдання?.. У таких ситуаціях нам стає у пригоді сухий пайок проміжного харчування, розрахований на разовий прийом їжі. Таким чином військовослужбовці не втрачають права на гаряче харчування", - сказав Олександр Хмиз.

Нагадаємо, 27 липня у Міністерстві оборони України представили нову форму для військовослужбовців. Реформа одягу ЗСУ відбулася завдяки волонтерам.  

Джерело матеріала
loader
loader