Літак з віцепрезидентом США Пенсом вимушено сів через зіткнення з птахом
Літак з віцепрезидентом США Пенсом вимушено сів через зіткнення з птахом

Літак з віцепрезидентом США Пенсом вимушено сів через зіткнення з птахом

Літак віцепрезидента США Майка Пенса був змушений повернутися в аеропорт вильоту в американському штаті Нью-Гемпшир. Це сталося 23 вересня після зіткнення з птахом.

Наразі авіасудно оглядають фахівці. Про це повідомляє CNN.

Відомо, що Пенс повертався до Вашингтона з передвиборчого заходу в місті Гілфорд. Однак одразу після вильоту його літак зіткнувся з птахом. Повітряне судно після цього здійснило посадку "як запобіжний захід".

Після приземлення Пенс і його співробітники скористалися вантажним літаком, щоб повернутися до Вашингтона.

Чим небезпечне зіткнення птаха з літаком

  • Літак злітає на великій швидкості, на якій зіткнення з будь-яким предметом гарантовано завдає пошкодження.
  • Під час зіткнення птахи пробивають скла кабіни, залишають вм'ятини на корпусі. Однак за статистикою, 51% зіткнень припадає саме на двигун. А це вже значно небезпечніше.
  • Сучасні літаки обладнані двигунами, які автоматично відключаються при попаданні у них птахів до двох кілограмів. Літак може летіти лише на одному двигуні, тож загрози це не становить.
  • Однак реальна небезпека існує при зіткненні зі зграєю птахів. Такий інцидент трапився з Airbus "Уральських авіаліній". Тоді птахи потрапили у різні частини літака і вивели з ладу обидва двигуни. Пасажири та члени екіпажа не постраждали, але літак довелося списати – ушкодження були занадто сильними.
Теги за темою
США авіація Альона Захарова
Джерело матеріала
loader
loader