В NASA назвали дату відправлення першої жінки на Місяць
В NASA назвали дату відправлення першої жінки на Місяць

В NASA назвали дату відправлення першої жінки на Місяць

NASA запланувало відправити чоловіка та жінку на Місяць у 2024 році, але спершу програма агентства під назвою "Артеміда" розпочне випробувальні польоти наприкінці наступного року.

Про це  22 вересня повідомляє SkyNews.

Зазначається, що це буде перша місячна посадка після місії NASA "Аполлон-17" у 1972 році. Астронавти вилетять на ракеті під назвою SLS і подорожуватимуть на космічному кораблі під назвою "Оріон", який схожий на капсули, використовувані в попередніх місіях "Аполлон".

Перший етап, названий "Артеміда-1", передбачатиме тестовий політ навколо Місяця восени 2021 року, що дозволить перевірити всі критичні системи, включаючи життєзабезпечення та можливості зв'язку. "Артеміда-2" повторить ту ж поїздку з екіпажем на борту 2023 року, а також проведе новий тест - демонстрацію операцій наближення. У цій демонстрації будуть задіяні астронавти, які вручну пілотують "Оріон" після того, як він відділиться від верхнього ступеня ракети SLS, відомого як тимчасова стадія кріогенного руху.

Для підготовки до "Артеміди" NASA відправить нові зонди на Місяць - заплановано дві відправки на рік від 2021 року. 2024 року "Артеміда-3" побачить, як астронавти сідають на південний місячний полюс Місяця. Вони матимуть сучасні скафандри, що забезпечують більшу гнучкість, ніж у попередніх місіях "Аполлон". Астронавти проведуть сім днів на місячній поверхні, збираючи зразки та проводячи різні експерименти, перш ніж повернутися на Землю.

Відео NASA і ESA створили космічний апарат, який вперше наблизився до поверхні Сонця

Світило, яким ви його ще не бачили. Створений NASA і Європейським космічним агентством апарат вперше наблизився до Сонця і зробив вражаючі кадри. На те, аби знімки дійшли до нашої планети, знадобиться майже тиждень. Вчені кажуть - це найближчі з коли-небудь зроблених зображень Сонця.

NASA і ESA створили космічний апарат, який вперше наблизився до поверхні Сонця

NASA заявляє, що концепція програми також передбачає створення інфраструктури впродовж десяти років. Це допоможе створити базовий табір, який дозволить здійснювати довгострокові експедиції Місяця із залученням більшої кількості екіпажу. Програма "Артеміда" також сподівається видобувати ресурси, такі як вода-лід.

За оцінками, вартість програми складе 28 мільярдів доларів і наразі залежить від схвалення Конгресом 3,2 млрд доларів. "Бюджетний запит, який ми маємо перед Палатою і Сенатом зараз, включає $ 3,2 млрд на 2021 рік для системи посадки людей. Дуже важливо, щоб ми отримали $ 3,2 млрд", - повідомив Адміністратор NASA Бджім Бріденстайн.

За його словами, в NASA повертаються на Місяць для наукових відкриттів, економічних вигод та натхнення для нового покоління дослідників.

Раніше повідомлялося, що NASA відправляє на Марс новий марсохід Perseverance. Також ТСН писав, що на карликовій планеті Церера вчені виявили підземний океан.

Відео Вчені NASA планують політати над Марсом на власному міні-гелікоптері

Вчені NASA планують політати над Марсом на власному міні-гелікоптері. Мета подорожі: усіма можливими способами продовжити дослідження невідомого Марса, а можливо й відшукати сліди позаземних цивілізацій. Принаймні, завдяки такому літальному роботу науковці сподіваються дослідити важкодоступні частини планети. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Вчені NASA планують політати над Марсом на власному міні-гелікоптері
Джерело матеріала
loader
loader