Стало відомо, скільки українців призвуть на військову службу восени
Стало відомо, скільки українців призвуть на військову службу восени

Стало відомо, скільки українців призвуть на військову службу восени

У жовтні-грудні 2020 року понад 13,5 тисяч громадян підлягають призову на строкову військову службу. Відповідне розпорядження ухвалив Кабінет міністрів України на засіданні у середу, 23 вересня.

Про це повідомляє "УНІАН".

Так, Кабмін затвердив чисельність громадян, що підлягають призову на строкову військову службу та обсяг видатків для проведення призову у жовтні-грудні 2020 року.

За даними видання, як йдеться у додатку до документу, всього відправленню у війська підлягає 13 тис. 570 осіб, у тому числі:

  • Збройних Сил – 7 тис. 500;
  • Національної гвардії – 4 тис. 970;
  • Держспецтрансслужби – 600;
  • Держприкордонслужби – 500.

Нагадаємо, через коронавірус весняний призов 2020 року був зміщений на травень-липень. Було призвано понад 16 тисяч осіб (виконання плану на 100%).

Відео Депутати планують збільшити штрафи за ухиляння та призивати до армії тих, хто вже воював

Депутати планують збільшити штрафи за ухиляння та призивати до армії тих, хто вже воював. Такий закон авторства президента депутати більшості у першому читанні підтримали майже одноголосно. Аргументація проста: потрібен механізм негайного збору резерву на випадок повномасштабного вторгнення. Так що ж чекати тим, хто вже пройшов горнило війни й на військові збори в полі йти просто так не збирається, дивіться у сюжеті. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Депутати планують збільшити штрафи за ухиляння та призивати до армії тих, хто вже воював
Джерело матеріала
loader
loader