В МЗС Білорусі заявили, що Україна догоджає "модним трендам" відмовою визнавати легітимність Лукашенка
В МЗС Білорусі заявили, що Україна догоджає "модним трендам" відмовою визнавати легітимність Лукашенка

В МЗС Білорусі заявили, що Україна догоджає "модним трендам" відмовою визнавати легітимність Лукашенка

У Міністерстві закордонних справ Білорусі відповіли на позицію низки країн Євросоюзу та Українине визнавати Олександра Лукашенка легітимним президентом і заявили, що від "самоназваних факультативних легітиматорів" схвалення не потребують. Очільника МЗС України Дмитра Кулебу звинуватили у догоджанні "модним трендам". 

Про це йдеться в заяві білоруського відомства. 

У МЗС Білорусі впевненні, що невизнання Лукашенка легітимним є позицією лише деяких держав, що нібито не відображає думки більшості міжнародної спільноти. 

"Особливе здивування викликає поведінка наших українських сусідів, які вже навіть не намагаються закамуфлювати несамостійність в ухваленні своїх зовнішньополітичних рішень і не припиняють потоку заяв нібито зі своїми "просунутими" оцінками чомусь нашої внутрішньополітичної ситуації. Складається відчуття, що саме "навчитися вчити" поки є головним результатом українсько-європейського співробітництва", - пишуть в пресслужбі. 

Також у відомстві заявили, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своїх заявах нібито не має самостійної незалежної позиції:

"Білорусь щиро і безкорисливо підтримує (Україну - ред.), зайнявши абсолютно незалежну і самостійну позицію. Хоча, судячи з усього, глава МЗС України і не вважає це важливим для своєї країни. Але ми продовжимо підтримувати братський український народ". 

Нагадаємо:

  • 23 вересня у Палаці незалежності в Мінську потай провели інавгурацію Олександра Лукашенка — він "офіційно обійняв посаду президента Білорусі". 
  • Глави МЗС більшості європейських країн заявили, що вважають результати виборів у Білорусі нелегітимними.
  • У різних містах Білорусі 23 вересня після інавгурації Олександра Лукашенка громадяни вийшли на масові протести, наймасштабнішівідбуваються у Мінську. Там майже одразу почався силовий розгін акції та затримання. 
Джерело матеріала
loader
loader