Кім Чен Ин неочікувано попросив вибачення за вбивство чиновника Південної Кореї
Кім Чен Ин неочікувано попросив вибачення за вбивство чиновника Південної Кореї

Кім Чен Ин неочікувано попросив вибачення за вбивство чиновника Південної Кореї

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин попросив рідкісних особистих вибачень за вбивство чиновника Південної Кореї.

Про це повідомив офіційний Сеул, передає ВВС.

Як передає Синій Дім Південної Кореї, Кім Чен Ин перепросив в листі до президента Мун Чже Іна. У ньому він визнає, що інцидент не мав трапитися і називає це "ганебною справою". Диктатор додає, що йому "дуже шкода", бо він "розчарував" Муна і південнокорейський народ. Це перший офіційний коментар КНДР з приводу інциденту.

Також Північна Кореї надала Південній результати свого розслідування: у ньому йдеться, що людина увійшла у води КНДР, але не змогла підтвердити особистість і спробувала втекти. Тоді в неї вистрілили понад 10 разів, повідомив директор національної безпеки Південної Кореї Сух Хун.

Зазначимо, що тіло корейця знайшли спаленим. Північна Корея наполягає, що вони спалили не тіло людини, а скоріше "матеріал, на якому він плив".

Ця смерть - перше за десять років вбивство громадянина Південної Кореї силами Північної Кореї. Раніше вона викликала сильне обурення Південної Кореї.

Кордон між Кореями суворо охороняється. Вважається, що в КНДР діє політика "стріляти на враження", аби запобігти проникненню коронавірусу в країну.

Сеул заявив, що солдати КНДР вбили та спалили південнокорейського чиновника на перетині морського кордону між країнами. 47-річний загиблий працював у Міністерстві морських справ та рибного господарства, про його зникнення з патрульного катера стало відомо 21 вересня. Чоловіка знайшли у воді за 1,9 кілометра від берега. 

Відео Південна Корея звинувачує КНДР у вбивстві власного громадянина

Спершу підстрелили, а тоді спалили через антикоронавірусні заходи. Південна Корея звинувачує КНДР у вбивстві власного громадянина. Чоловік, який працював на рибному підприємстві, зник днями в  прикордонних водах. А згодом знайшли його понівечене тіло. У Сеулі переконані, що південнокорейця вбили з міркувань протидії коронавірусу, бо на тамтешньому кордоні  посилені заходи безпеки.  

Південна Корея звинувачує КНДР у вбивстві власного громадянина
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader