"Вже у лавах "Небесного курсу": на Львівщині сотні людей попрощались з курсантом Віталієм Вільховим
"Вже у лавах "Небесного курсу": на Львівщині сотні людей попрощались з курсантом Віталієм Вільховим

"Вже у лавах "Небесного курсу": на Львівщині сотні людей попрощались з курсантом Віталієм Вільховим

Сьогодні, 30 вересня, у Львівській області похоронили 20-річного курсанта Віталія Вільхового. У дощливий день провести в останню путь загиблого в авіакатастрофалітака Ан-26 курсанта Харківського університету прийшли сотні людей: рідні, друзі, військові та небайдужі люди. На кладовище вони принесли безліч квітів.

Серед інших на похоронне прощання прийшов і начальник Акадамеї сухопутних військ ім. П. Сагайдачного Павло Ткачук.

"Важко, неможливо змиритись із тим, коли наші діти йдуть так передчасно, раніше своїх батьків і наставників. Назавжди в небі залишиться і наш земляк – Віталій Богданович Вільховий. Шахтарський гарт батька та молитви матері дозволили Віталію бути одним з кращих. Але, не судилось…. Ми прощаємось з Віталієм Вільховим, дякуємо йому за все, що він встиг зробити і назавжди залишаємо його у лавах "Небесного курсу" і у наших серцях", - написав на своїй сторінці у Facebook Павло Ткачук.

Відео похоронної церемоній опублікував телеканал "Перший Західний".

Як ми раніше повідомляли, вшанувати курсанта прийшов і військовий комісар Львівщини Олександр Тищенко.

"Не існує таких слів щоб передати всю біль і гіркоту втрати батьків та рідних, які сьогодні прощались з Віталієм. В тебе все життя мало бути попереду, але доля склалась інакше. Це був твій останній політ, який тепер триватиме завжди. Спочивай з миром", - написав військовий комісар на своїй сторінці у соцмережі.

У зв'язку зі смертю земляка сьогодні в Сокальському районі оголосилиДень жалоби. В знак скорботи за загиблими, в РДА попросили приспустить Державний Прапор України з жалобною стрічкою на усіх будівлях та установах. Крім того, скасували проведення розважально-концертних заходів та спортивних змагань.

Відео У Львівській області ховають 20-річного курсанта, який помер у лікарні від тяжких опіків

У Львівській області сьогодні ховають 20-річного Віталія Вільхового - курсанта, який вибрався з літака, що палав, але за кілька годин помер у лікарні від тяжких опіків. Напередодні з Віталієм Вільховим попрощалися у Харкові. Його одного вдалось ідентифікувати серед 26-ти загиблих на борту. Для опізнання решти тіл знадобиться ДНК-експертиза. Тим часом вперше вийти з лікарняної палати на вулицю дозволили єдиному курсанту, який вижив після авіатрощі. У 20-річного В'ячеслава Золочевського струс головного мозку, множинні забої та опіки.

У Львівській області ховають 20-річного курсанта, який помер у лікарні від тяжких опіків

Нагадаємо, Віталій Вільховий народився 27 червня 2000 року в селі Соснівка Сколівського району Львівської області. Хлопець з дитинства мріяв літати. Він закінчив Львівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, де був заступником командира взводу. Далі вступив до університету в Харкові.

Віталій Вільховий
facebook/Андрій Садовий

Серед усіх 26 загиблих 25 вересня в авіакатастрофі з Ан-26 під Чугуєвом вдалося ідентифікувати Віталія, оскільки інші військові сильно обгоріли і їх тіла повинні пройти ДНК-експертизу. Йому вдалося вижити в жахливій аварії, але, на жаль, від опіків він помер у лікарні на наступний день після падіння літака.

Зазначимо, що 29 вересня в Міжнародному аеропорту "Львів" імені Данила Галицького керівний склад повітряного командування "Захід" Повітряних сил України разом з представниками силових структур Львівщини та в супроводі почесної варти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного зустріли тіло загиблого курсанта Віталія Вільхового. У той же день з Віталієм прощалисяна Меморіалі слави в Харкові.

Відео Бути льотчиком мріяв з дитинства: у Харкові прощаються з курсантом Віталієм Вільховим

Із 20-річним Віталієм Вільховим - курсантом, якому вдалося вибратися з літака, що палав, і якого все ж таки не вдалося врятувати, попрощались у Харкові. У хлопця було обпечено майже все тіло - він помер наступного дня після падіння літака. Поки що юнак - єдиний серед загиблих, кого вдалось ідентифікувати. Загалом в авіатрощі загинули 26 чоловіків - це офіцери й курсанти Харківського університету Повітряних сил імені Кожедуба. Їхні тіла - надто понівечені. Щоб ідентифікувати їх, у родичів відібрали зразки ДНК, експертиза триватиме приблизно два тижні.  

Бути льотчиком мріяв з дитинства: у Харкові прощаються з курсантом Віталієм Вільховим

"Військовослужбовці повітряного командування "Захід" висловлюють глибокі і щирі співчуття близьким та рідним Віталія. Майбутній навіки пілот. Вічна і світла пам'ять!" - зазначили в повітряному командуванні "Захід".

У львівському ліцеї імені Героїв Крут згадують, що Віталій був скромним і ввічливим, а також вимогливим, тому був призначеним заступником командира одного із взводів.

Джерело матеріала
loader
loader