У Луганській області евакуйовують села через масштабні пожежі (ФОТО/ВІДЕО)
У Луганській області евакуйовують села через масштабні пожежі (ФОТО/ВІДЕО)

У Луганській області евакуйовують села через масштабні пожежі (ФОТО/ВІДЕО)

Рятувальники ліквідовують масштабні пожежі на території Луганської області: поблизу сіл Трьохізбенка, Кряківка Муратове, Капітанове Новоайдарського району, а також між селами Половинкине та Байдівка Старобільського району, де 30 вересня виникло загоряння сухої трави та лісової підстилки. Про це повідомляється на сайті рятувальної служби.

Відомо, що основні зусилля гасіння лісових пожеж зосереджені у Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах, де у зв'язку з сильними поривами вітру, відбулося поширення вогню.

За попередніми даними рятувальники продовжують ліквідовувати пожежі лісового масиву на загальній площі близько 54 га в районі с. Кряківка та с. Трьохізбенка Новоайдарського району. Попередньо жертв та постраждалих немає. У зв’язку з шквалистим вітром лісова пожежа розповсюдилась на територію с.Муратове Новоайдарського району. 

Існує загроза подальшого розповсюдження пожежі на с. Капітанове, с. Борівське та с. Воронове. Проводиться евакуація населення с. Муратове, с. Капітанове, с. Воронове та с. Борівське. Площа пожежі лісового масиву уточнюється.

У Луганській області евакуйовують села через масштабні пожежі (ФОТО/ВІДЕО) - Фото 1

Крім цього, працюють підрозділи, які ліквідовують пожежу лісового масиву на загальній площі близько 10 га в районі с. Малинове, с. Піщане та с. Артема Станично-Луганського району. Попередньо жертв та постраждалих немає. У зв’язку з розповсюдженням лісової пожежі на очерет та суху траву поблизу с. Артема Станично-Луганського району існує загроза розповсюдження пожежі на с. Артема та с. Нижньотепле. Проводиться евакуація мешканців.

Також відомо про пожежу лісового масиву на загальній площі близько 8 га між с. Половинкине та с. Байдівка Старобільського району, яку локалізували. Загрози розповсюдження немає.

Всього на гасіння лісових пожеж у трьох районах залучено 1 тисяча 30 осіб та 158 одиниць техніки.

У Луганській області евакуйовують села через масштабні пожежі (ФОТО/ВІДЕО) - Фото 2

Зауважимо, гасіння пожеж ускладнює сильний поривчастий вітер швидкістю більш 20 м/с.

За прогнозом Укргідрометцентру на території Луганської області з 1 по 5 жовтня буде спостерігатися малохмарна погода без опадів, 1 жовтня пориви вітру до 20 м/с, в інші дні вітер 3-12 м/с. Температура повітря вдень від 17 до 25 градусів.

У зв’язку з сильним поривчастим вітром на території області є загроза подальшого розповсюдження лісових пожеж.

Джерело матеріала
loader
loader