"Притаманний Росії епістолярний жанр": МЗС України спростувало втручання у внутрішні справи Білорусі
"Притаманний Росії епістолярний жанр": МЗС України спростувало втручання у внутрішні справи Білорусі

"Притаманний Росії епістолярний жанр": МЗС України спростувало втручання у внутрішні справи Білорусі

Радник-посланник посольства Білорусі в Україні був запрошений 1 жовтня до МЗС України для надання пояснень у зв'язку з участю в VII Форумі регіонів Білорусі та РФ у форматі відеоконференції представника російської окупаційної адміністрації Володимира Константінова.

"Україна вважає неприпустимими такі недружні кроки білоруської сторони, які ставлять під сумнів приналежність до України тимчасово окупованої Росією АР Крим і Севастополя", - повідомляється на сайті МЗС України в четвер, 1 жовтня.

Представник посольства Білорусі у відповідь запевнив, що офіційна позиція Білорусі на підтримку територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах жодним чином не змінилася, йдеться в повідомленні українського зовнішньополітичного відомства.

У ході зустрічі було також порушено питання щодо недружнього інциденту із зупинкою та доглядом автомобіля посла України в Білорусі Ігоря Кизима на українсько-білоруському кордоні. У МЗС повідомляють, що досі не отримали офіційних роз’яснень Мінська щодо цього інциденту.

Українські дипломати також  висловили занепокоєння у зв’язку з продовженням репресій проти учасників мирних протестів у Білорусі. "Україна категорично відкидає звинувачення білоруської сторони у нібито втручанні України у внутрішні справи Білорусі, а у помітній останнім часом відчайдушній риториці білоруських чиновників вбачає, на жаль, притаманний МЗС Росії епістолярний жанр", - ідеться в повідомленні.

У МЗС також зазначили, що запросили для надання пояснень радника-посланця посольства Білорусі у зв'язку з відсутністю посла Білорусі в Києві.

Нагадаємо, раніше МЗС Білорусі виступило з заявою про недружні висловлювання українських чиновників щодо ситуації в країні.

Відео Тихановська сподівається, що під тиском Європи у Білорусі відбудуться повторні президентські вибори

Еммануель Макрон пообіцяв стати посередником у вирішенні політичної кризи в Білорусі та допомогти зі звільненням політв’язнів. Про це після зустрічі з французьким президентом у Вільнюсі заявила лідерка білоруської опозиції. Світлана Тихановська також сподівається, що під тиском європейської спільноти у Білорусі відбудуться повторні президентські вибори. Раніше Макрон уже пропонував Лукашенку піти у відставку на тлі масових протестів. У відповідь той назвав французького лідера незрілим політиком і порадив звернути увагу на внутрішні проблеми Франції.  

Тихановська сподівається, що під тиском Європи у Білорусі відбудуться повторні президентські вибори
Джерело матеріала
loader
loader