Вірменія відкликала посла з Ізраїлю через постачання зброї Азербайджану
Вірменія відкликала посла з Ізраїлю через постачання зброї Азербайджану

Вірменія відкликала посла з Ізраїлю через постачання зброї Азербайджану

Міністерство закордонних справ Вірменії викликало посла в Ізраїліна консультації до Єревану. Це реакція відомства на інформацію про постачання Ізраїлем озброєння Азербайджану для ведення бойових дій в Нагірному Карабаху. 

Про це повідомила речниця МЗС Вірменії Анна Нагдалян на брифінгу

"Для нас неприйнятні поставки Ізраїлем надсучасної зброї Азербайджану, особливо зараз, в умовах агресії Азербайджану за підтримки Туреччини (в Нагірному Карабасі - ред.)", - заявила Нагдалян.

Вона додала, що вже повідомляла про постачання ізраїльським колегам і зауважила, що це особливо сумно, коли Азербайджан за підтримки Туреччини "здійснює широкомасштабну агресію проти Арцаха та Вірменії". 

Нагадаємо, високопоставлений чиновник Міністерства оборони США підтвердив достовірність інформації щодо направлення сотень сирійських найманцівз Туреччини до Азербайджану через загострення ситуації на вірменсько-азербайджанському кордоні у Нагірному Карабаху. 

  • Воєнні дії в Нагірному Карабасі спалахнули в ніч проти неділі, 27 вересня. Хто їх спровокував – невідомо, сторони звинувачують одна одну. Цьому конфлікту вже понад 30 років. Юридично Нагірний Карабах належить Азербайджану, однак більшість населення там – вірмени. 
  • Вірменія та Азербайджан відмовляються поновлюватипереговори щодо боїв у Нагірному Карабасі. Про це лідери країн заявили в ефірі російського телебачення. За їхніми словами, на цей момент діалог неможливий.
  • Радбез ООН напередодні закликав Вірменію та Азербайджан припинити кровопролиття та відновити перемови. Адже в боях уже загинула щонайменше сотня людей. 
Джерело матеріала
loader
loader