Бойовики на Донбасі за добу п'ять разів порушили "тишу"
Бойовики на Донбасі за добу п'ять разів порушили "тишу"

Бойовики на Донбасі за добу п'ять разів порушили "тишу"

Упродовж минулої доби, 3 жовтня, збройні формування Росії п'ять разів порушували режим припинення вогню. Бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів.

Про це повідомляє штаб операції Об’єднаних сил у Facebook.

"Минулої доби, 3 жовтня, у смугах відповідальності наших підрозділів російсько-окупаційні війська п’ять разів порушили режим припинення вогню. Так, стрілецьку зброю противник застосовував у районі населеного пункту Майорськ, гранатомети різних систем – неподалік Причепилівки та Новоселівки Другої. На ділянках поблизу населених пунктів Водяне та Мар’їнка противник вів вогонь зі стрілецької зброї та протитанкового ручного гранатомета", - йдеться у повідомленні.

Бойових втрат і поранень унаслідок пострілів серед особового складу Об’єднаних сил не було. На вогневі провокації бойовиків українські захисники зброю у відповідь не застосовували. У районі проведення операції ситуація залишається контрольованою, зауважують у штабі ООС.

"Військовослужбовці Збройних сил продовжують локалізувати осередки пожеж та надавати допомогу місцевим громадам, котрі найбільше її потребують. Так, вчора наші захисники працювали у населеному пункті Воронове, де унаслідок пожеж зруйновані будинки, пошкоджені водогін, електромережі, газопровід та об’єкти інфраструктури", - зазначається у повідомленні.

Водночас для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил відновлюють житлові будинки та об’єкти інфраструктури. Упродовж минулої доби вони відремонтували 10 будинків, на шести об’єктах роботи тривають. Окрім того, саперами ДСНС розміновано більш ніж чотири гектари території у прифронтовому районі та передано на знищення 64 знайдених вибухонебезпечних предмети, зазначають у штабі.

"Від початку цієї доби, 4 жовтня, у районах відповідальності українських підрозділів порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша. Об’єднані сили дотримуються умов режиму припинення вогню в повному обсязі та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника", - додають в ООС.

Нагадаємо, учора, 3 жовтня, у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що відео, на якому зафіксовано підпал сухої трави терористами "ЛНР", долучили до кримінальної справи за фактом лісових пожеж в Луганській області. В межах розслідування відкрито 10 кримінальних проваджень. 

Відео Думки української влади і Фокіна щодо війни на Донбасі розділилися

Нічого не вирішує, але з контактної групи піти має. Так голова Офісу Президента відреагував на заяву Вітольда Фокіна, що проти України воює не Росія. Андрій Єрмак запевняє, що позиція української влади чітка, і вона в тому, що саме Росія воює проти України на нашій території.  

Думки української влади і Фокіна щодо війни на Донбасі розділилися
Джерело матеріала
loader
loader