Після масових протестів у Киргизстані результати парламентських виборів визнали недійсними
Після масових протестів у Киргизстані результати парламентських виборів визнали недійсними

Після масових протестів у Киргизстані результати парламентських виборів визнали недійсними

6 жовтня після масових протестів у Киргизстані результати парламентських виборів, які відбулися 4 жовтня, офіційно визнали недійсними.

Про це повідомила членкиня Центрвиборчкому країни Гульнара Джурабаєва,

ЦИК 12тью голосами принял решение о признании недействительными итогов голосования

Опубліковано Гульнарою Джурабаевою Вівторок, 6 жовтня 2020 р.

Окрім цього, обговорювалося  питання саморозпуску ЦВК. "Я вважаю, що цією виборчою кампанією ми дискредитували себе, і тому найкращим і правильним в цьому випадку буде рішення про дострокове складання повноважень", - сказала Джурабаєва в коментарі місцевому виданню 24.kg.

Відучора, 5 жовтня, у столиці країни Бішкеці не припиняються масові заворушення. Тисячі людей вимагають анулювати результати парламентських виборів. Стверджують: вони сфальсифіковані на користь провладних партій.

Усю ніч в Бішкеку не припинялись сутички мітингарів із поліцією. Людей намагались розігнати світлошумовими гранатами, сльозогінним газом та водометами, але під натиском протестувальників поліції довелось відступити.

Протестувальники захопили парламент та адміністрацію президента і підпалили їх. Крім того, мітингарі зайшли до будівлі Держкомітету нацбезпеки Киргизстану. 

Відео Протести у Бішкеку: тисячі людей вимагають анулювати результати парламентських виборів

Революційний Киргизстан – від учора у столиці країни не припиняються масові заворушення. Тисячі людей вимагають анулювати результати парламентських виборів. Стверджують – вони сфальсифіковані на користь провладних партій. Усю ніч в Бішкеку не припинялись сутички мітингарів із поліцією: людей намагались розігнати світло шумовими гранатами, сльозогінним газом та водометами, але під натиском протестувальників поліції довелось відступити.  

Протести у Бішкеку: тисячі людей вимагають анулювати результати парламентських виборів
Джерело матеріала
loader
loader