Через отруєння Навального Євросоюз може ввести санкції проти 9 росіян - ЗМІ
Через отруєння Навального Євросоюз може ввести санкції проти 9 росіян - ЗМІ

Через отруєння Навального Євросоюз може ввести санкції проти 9 росіян - ЗМІ

Франція та Німеччина мають список з дев'яти росіян проти яких можуть ввести санкціїчерез отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Перелік передадуть на розгляд партнерам з Євросоюзу. 

Про це повідомляє паризька газета Le Monde з посиланням на власні джерела.

Видання пише, що до списку санкцій увійдуть дев’ять людей з адміністрації президента Росії та силових структур. Серед них представники адміністрації президента, спецслужб. Також санкції загрожують Державному науково-дослідному інституту органічної хімії і технології (ДержНДІОХТу), який вважають "місцем створення в радянські часи отруйної речовини "Новачок".

Розроблений Парижем і Берліном списку санкцій, як очікується, розглянуть глави МЗС країн ЄС на зустрічі 12 жовтня в Брюсселі. Самі обмежувальні заходи включатимуть в себе заморозку активів і заборону на в'їзд до країн Євросоюзу, зазначило видання. 

За інформацією Le Monde, влада Франції констатувала, що на тлі подій з отруєнням Навального Німеччина не стала з переглядати ставлення до проєкту газопроводу "Північний потік 2".

У МЗС Росії відреагували на повідомлення щодо санкцій та погрожують "відповісти дзеркально".

Нагадаємо:

  • Навального отруїли речовиною з групи "Новачок" наприкінці серпня. 18 днів він залишався в комі. Опозиціонера виписали зі стаціонару, але поки триває реабілітація він залишається в Німеччині. Після повного одужання планує повернутись до Росії.
  • ЄС закликає Росію провести міжнародне розслідування замаху на Навального, російська влада заперечує сам факт отруєння. Поки Навальний лікувався в Берліні, у Москві арештували його квартиру й банківські рахунки. 

    Відео ЄС готові ввести обмеження для Росії через отруєння Навального

    Санкції ЄС проти Росії через отруєння Навального - неминучі. У разі, якщо експерти Організації із заборони хімічної зброї підтвердять результати проб опозиціонера. Так вважає міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас. На його думку, обмеження будуть цілеспрямованими та пропорційними.  

    ЄС готові ввести обмеження для Росії через отруєння Навального
Джерело матеріала
loader
loader