Сторони конфлікту в Нагірному Карабасі незабаром можуть домовитися про перемир'я - AFP
Сторони конфлікту в Нагірному Карабасі незабаром можуть домовитися про перемир'я - AFP

Сторони конфлікту в Нагірному Карабасі незабаром можуть домовитися про перемир'я - AFP

Азербайджан та Вірменія можуть укласти угоду щодо перемир'я вздовж контактної лінії у зоні конфлікту в Нагірному Карабасі у п'ятницю ввечері або в суботу зранку. 

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомляє Agence France Presse.

У виданні зазначають, що сторони нібито наближаються до домовленості щодо припинення вогню, однак, деталей не повідомляють. 

Напередодні Баку та Єреван підтвердили присутність своїх міністрів закордонних справ у п'ятницю в Москві у консультаціях щодо конфлікту в Нагірному Карабасі.

Водночас уряд Вірменії посилив воєнний стан в країні: заборонив публікацію повідомлень із критикою дій держорганів, місцевого самоврядування та посадовців, пов'язаних із забезпеченням правового режиму воєнного стану та держбезпеки, а також тих, що ставлять під сумнів ефективність цих дій або знецінюють їх. 

#BREAKING Karabakh warring parties heading 'towards a truce' Friday or Saturday: France pic.twitter.com/UTfH1CgRIr

— AFP news agency (@AFP) October 9, 2020

Нагадаємо, що обстріли в Нагірному Карабасі не вщухають вже тринадцяту добу. Офіційна кількість жертв з обох сторін наблизилася до чотирьох сотень.

Раніше Єреван повідомив, що готовий до поступок щодо Нагірного Карабаху і сподівається, що на компроміс піде й Баку. 

Цього тижня міністр оборони Азербайджану Закір Гасанов доручив продовжити військову операцію в Нагірному Карабасі до повного знищення сил противника.

Бої в Нагірному Карабасі поновилися в ніч проти 27 вересня. Країни звинувачують одна одну в провокації. В ООН, НАТО та ЄС закликали сторони скласти зброю й розпочати переговори.

Відео Міністри закордонних справ Вірменії та Азербайджану у Москві обговорять ситуацію в Нагірному Карабасі

Мирні переговори щодо ситуації в Нагірному Карабасі відбудуться сьогодні в Москві. У них мають взяти участь міністри закордонних справ Вірменії та Азербайджану.  Напередодні голова азербайджанського МЗС був у Женеві на зустрічі представників Мінської групи ОБСЄ, яку ще в 90-х створили для розв'язання конфлікту. У переговорах також взяли участь французькі, американські та російські дипломати. В понеділок у Москві вони планують зустрітися з міністром закордонних справ Вірменії.  

Міністри закордонних справ Вірменії та Азербайджану у Москві обговорять ситуацію в Нагірному Карабасі
Джерело матеріала
loader
loader