Євросоюз планує ввести санкції проти Лукашенка - ЗМІ
Євросоюз планує ввести санкції проти Лукашенка - ЗМІ

Євросоюз планує ввести санкції проти Лукашенка - ЗМІ

В Євросоюзі збираються запровадити санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенко, остаточне рішення планують ухвалити в понеділок, 12 жовтня. Про це журналіст Рікард Джозвяк 9 жовтня написав у своєму Twitter.

"Рішення щодо Білорусі, яке міністри закордонних справ ЄС затвердять у понеділок, досить амбітне. Лукашенко може наступним потрапити під санкції ЄС", - написав він.

Крім того, за його словами, міністри заявлять про посилення економічної підтримки Білорусі та діалогу про лібералізацію візового режиму, якщо в країні відбудеться демократичний перехід.

Нагадаємо, напередодні екскандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська заявила, що в списку санкцій від ЄС повинен бути Лукашенко.

Відео Більше десятка європейських країн не визнали легітимність Лукашенка

Євросоюз не визнає Лукашенка легітимним президентом, закликає до проведення нових виборів  і перегляне свої відносини з Білоруссю. Про це йдеться в офіційній заяві ЄС. Загалом уже більше десятка країн відмовились визнавати легітимність Лукашенка, в тому числі й Україна. Про це у своєму Твіттері написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Щоправда на офіційному сайті МЗС такої заяви принаймні поки що немає. А у Білорусі після учорашньої самоінавгурації Лукашенка поновились протести. Їх розганяли кийками й водометами. Опозиція закликає до  загальнонаціонального страйку. Детальніше – в сюжеті.  

Більше десятка європейських країн не визнали легітимність Лукашенка

 

Джерело матеріала
loader
loader