Бойовики один раз порушили режим припинення вогню - ООС
Бойовики один раз порушили режим припинення вогню - ООС

Бойовики один раз порушили режим припинення вогню - ООС

Протягом минулої доби, 9 жовтня, окупанти один раз порушили режим припинення вогню.

Про це повідомили у ранковому зведенні ООС 10 жовтня.

У районі відповідальності Оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу населеного пункту Шуми ворог здійснив кілька неприцільних черг зі стрілецької зброї.

"Ця вогнева провокація противника не несла загрози нашим оборонцям, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували", - йдеться у повідомленні штабу.  Зазначається, що бойових втрат внаслідок ворожих пострілів не було.

Крім того, військовослужбовці ЗСУ разом з рятувальниками продовжують гасити пожежі на території Донецької та Луганської областей. Напередодні було локалізовано пожежі у районах населених пунктів Новоолександрівка та Катеринівка, неподалік Майорська. Поблизу Болотеного досі продовжується боротьба з вогнем.

Як повідомлялося раніше, росіяни продовжують постачати на окупований Донбасі озброєння та військову техніку, інформує Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. Для того, щоб приховати переміщення сил та засобів, окупанти використовують ґрунтові дороги, що ведуть в обхід офіційних пунктів пропуску, аби їх не помітили спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ. 

Відео Вітольд Фокін заявив, що не бачить на Донбасі війни між Україною та Росією

Вітольд Фокін не бачить на Донбасі війни між Україною та Росією, вважає, що бойові дії там ведуть найманці з 30-ти країн та переконаний у необхідності цілковитої амністії. Такі заяви перший заступник голови української делегації у ТКГ зробив, відповідаючи на питання депутатів комітету Верховної Ради з питань державного будівництва. На цю зустріч парламентарі запрошували Фокіна вже кілька тижнів, щоби він прояснив свою позицію після скандального інтерв'ю одному з проросійських видань. Всі депутати комітету, за винятком представників ОПЗЖ, підтримали звернення до президента Зеленського з проханням відкликати Фокіна з української делегації у Мінську.

Вітольд Фокін заявив, що не бачить на Донбасі війни між Україною та Росією
Джерело матеріала
loader
loader