На Одещині українські військові провели тренування на британському есмінці Dragon
На Одещині українські військові провели тренування на британському есмінці Dragon

На Одещині українські військові провели тренування на британському есмінці Dragon

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Українські оператори-розвідники провели спільні навчання разом із колегами країн НАТО на есмінці Dragon Королівських Військово-Морських Сил Великої Британії. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міноборони.

"Оператори-розвідники 73-го морського центру СпП ім. кошового отамана Антіна Головатого провели спільні навчання разом з колегами країн НАТО на есмінці Dragon Королівських Військово-Морських Сил Великої Британії. Під час навчань відпрацьовувались абордажні дії на есмінці, захід на борт, ведення ближнього бою, та зачистка судна. Спільні навчання проводяться у рамках навчально-тренувальної операції "Орбітал" — "Розбудова партнерства — Україна", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що також заплановане проведення протокольної зустрічі між делегаціями ВМС ЗС двох країн та спільні корабельні тренування на борту британського есмінця.

Також група катерів ВМС ЗС України разом з есмінцем Королівських ВМС Великої Британії Dragon провели спільні тренування типу PASSEX.

"Під час виконання спільних маневрів у відкритому морі кораблі та катери держав-учасниць навчання відпрацювали низку завдань з підвищення взаємосумісності відповідно до стандартів Північноатлантичного альянсу. Зокрема корабельно-катерною групою на переході морем було відпрацьовано тактичне маневрування, тренування зі зв’язку, протиповітряну оборону, відбиття ударів противника тощо", - резюмували у Міноборони.

Нагадаємо, британський есмінець Dragon прибув до Одеського порту 7 жовтня.

Теги за темою
Великобританія Одеса
Джерело матеріала
loader
loader