У провінції Хейлунцзян, що на північному сході Китаю, сімейний обід закінчився трагедією. Ще 5 жовтня родина Ван пообідала локшиною з ферментованої кукурудзяної муки. Після цього люди відчули симптоми отруєння. Виявилося, що локшина залишалася замороженою протягом року.
Загалом від отруєння померли сім людей з дев'яти присутніх на обіді. Про це повідомляє інформаційне агентство Сіньхуа.
За інформацією ЗМІ, родина вживала кислу локшину – це місцева страва, яку роблять з ферментованої кукурудзяної муки. Протягом всього року вона була заморожена.
Як показало попереднє розслідування, причиною смерті найімовірніше стало отруєння афлатоксином. Лабораторні дослідження показали, що рівень вмісту афлатоксину в локшині значно перевищує норму.
Що відомо про афлатоксин?
Це отруйні речовини, які виробляються деякими видами цвілевих грибів, природним чином зустрічаються у всіх регіонах світу. Ці цвілеві гриби можуть вражати продовольчі культури й тим самим створювати серйозну загрозу для здоров'я людей і сільськогосподарських тварин.Поліція виключила вбивство шляхом отруєння, адже на місці події в зразках локшини не виявили слідів токсичних матеріалів.
Провінція Хейлунцзян, де отруїлася родина: карта
отруйні речовини, які виробляються деякими видами цвілевих грибів, природним чином зустрічаються у всіх регіонах світу. Ці цвілеві гриби можуть вражати продовольчі культури і тим самим створювати серйозну загрозу для здоров'я людей і сільськогосподарських тварин.