У МЗС розповіли подробиці майбутніх санкцій України проти Білорусі
У МЗС розповіли подробиці майбутніх санкцій України проти Білорусі

У МЗС розповіли подробиці майбутніх санкцій України проти Білорусі

Україна запровадитьсанкції проти сорока білоруських чиновників, а також розгляне їх застосування персонально проти Олександра Лукашенка після остаточного відповідного рішення Європейського Союзу.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив на онлайн-брифінгу.

”Наша позиція щодо Білорусі є з першого дня початку цієї кризи послідовною і чіткою. Ми приєдналися до відповідних заяв Європейського Союзу, Що стосується тих санкцій, які вже були запроваджені, - ми приєднаємося до них. Що стосується будь-яких нових санкцій, то ми будемо діяти за узгодженим алгоритмом, тобто спочатку Європейський Союз ухвалює санкції, а потім ми розглядаємо питання про приєднання до них”, - наголосив Кулеба.

За словами міністра, питання взаємодії України та Євросоюзу стосовно Білорусі є прикладом того, як працює передбачена Угодою про асоціацію конвергенція зовнішніх політик ЄС та України, коли обидві сторони виступають єдиним фронтом з найбільш болючих питань.

2 жовтня Європейський Союз офіційно ввів санкції проти чотирьох десятків чиновників Білорусі, яких вважає відповідальними "за фальсифікацію виборів і порушення прав людини".

Згодом очільники МЗС країн-членів Європейського Союзу погодили персональні санкції проти Лукашенка і заявили про готовність ввести їх, якщо "ситуація не покращиться".

Відео Акція "Бабусі з народом" у Білорусі завершилася масовими затриманнями

Марш пенсіонерів у Білорусі завершився масовими затриманнями - лише у Мінську заарештували майже 7 десятків людей. Про арешти мітингувальників повідомляють також у Могилеві та Вітебську. За даними правозахисників, щонайменше 5 людей потрапили в лікарні в тяжкому стані. Напередодні білоруськими містами прокотилась акція "Бабусі з народом". Її підтримали літні люди, які вимагають відставки Лукашенка. До них згодом приєднались студенти. Силовики діяли надзвичайно жорстко – застосовували світлошумові гранати та сльозогінний газ. У білоруському МВС погрожують надалі використовувати бойову зброю проти мітингувальників.

Акція "Бабусі з народом" у Білорусі завершилася масовими затриманнями
Джерело матеріала
loader
loader