На протестах у Білорусі затримали понад 70 осіб
На протестах у Білорусі затримали понад 70 осіб

На протестах у Білорусі затримали понад 70 осіб

У Білорусі на сьогоднішніх протестахпроти режиму Олександра Лукашенка затримали десятки людей. За підрахунками правозахисників, затримано щонайменше 72 особи.

Затримання відбувалися у Вітебську, Бресті, Дзержинську, Світлогірську, але найбільше затриманих у Мінську, повідомляє білоруська правозахисна організація "Весна".

Крім того, відомо про затримання журналіста телеканалу "Белсат" Олеся Любянчука. За даними телеканалу, він перебуває в одному з територіальних управлінь міліції Мінська.

На журналіста склали протокол за фактом невиконання вимог співробітника правоохоронного органу.

Під час протестів у Мінську спостерігалися перебої в роботі інтернету. Білоруські оператори пояснювали, чому обмежили доступ до мережі.

Як відомо, у  неділю ввечері, 18 жовтня, у Мінську проходить масовий Партизанський марш. Силовики застосували спецзасоби для розгону протестувальників. Також міліціонери стріляли гумовими кулями в повітря.

Відео Масові затримання у Білорусі: лише у Мінську заарештували майже 7 десятків людей

Масовими затриманнями завершились останні акції протесту у Білорусі - лише у Мінську заарештували майже 7 десятків людей. Про арешти мітингувальників повідомляють також у Могилеві та Вітебську. За даними правозахисників, щонайменше 5 людей потрапили в лікарні в тяжкому стані. Силовики діяли надзвичайно жорстко – застосовували водомети, світлошумові гранати та сльозогінний газ. У білоруському МВС погрожують надалі використовувати бойову зброю проти мітингувальників.

Масові затримання у Білорусі: лише у Мінську заарештували майже 7 десятків людей
Джерело матеріала
loader
loader