У Черкаській області мешканці "червоного" райцентру збурилися проти карантину: чого вони вимагають
У Черкаській області мешканці "червоного" райцентру збурилися проти карантину: чого вони вимагають

У Черкаській області мешканці "червоного" райцентру збурилися проти карантину: чого вони вимагають

У місті Сміла Черкаської області сьогодні, 19 жовтня, зібрався масовий мітинг. Місцеві мешканці протестують проти карантинних обмежень, що передбачає "червона" зона.

Як повідомляє "Суспільне", на площі зібралося близько сотні смілян. Вони не згодні з впровадженням низкою заборон, що почали діяти від сьогодні – 19 жовтня. Зокрема, люди просять не закривати дитсадки.

Також на акцію прийшли й підприємці із вимогою не забороняти їм продовжувати діяльність на час карантину.

Протест

На 13:00 заплановане позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міськради. Там мають вирішити, які саме обмеження діятимуть.

За словами заступника міського голови Сміли Павла Кондратенка, міська комісія змогла домовитися з державною, щоб в місті залишили регулярні, нерегулярні перевезення автобусним, залізничним транспортом. Це перший пункт карантинних заборон. Усі інші обмеження застосовуються до міста Сміла.

За даними Смілянського міського лабораторного відділення ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" з 16 по 18 жовтня на території міста зареєстровано 99 нових випадків захворювання на коронавірус, госпіталізовано чотирьох осіб, контактних за місцем проживання 175 осіб, одужало 25 осіб.

Загалом у місті Сміла 747 осіб хворіють на COVID-19 (з них 124 госпіталізовано, 623 вдома на самоізоляції, ними займаються сімейні лікарі). Від початку пандемії у місті Сміла інфікувалися коронавірусом 1256 осіб, з них 509 вже одужали.

Нагадаємо, Харків також потрапив до "червоної" карантинної зони. В зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції школярів відправили на канікули, вони триватимуть від 19 жовтня до 1 листопада. 

Відео Коронавірусна пандемія: у Лондоні поліція розігнала весілля, а в Парижі ввели комендантську годину

Поліція Лондона розігнала весілля, організоване усупереч карантинним заборонам. На святкуванні було аж 100 осіб. Тоді як максимально дозволена кількість - лише 15. Нині в усій Британії точково повертають карантинні обмеження і запроваджують трирівневу систему заборон. Одну з найкритичніших ситуацій у Європі має Франція. Там за добу рекордні 30 тисяч заражень. Тож у країні запровадили низку карантинних обмежень, зокрема комендантську годину в Парижі та ще в 8 великих містах. Нові обмеження відзавтра обіцяють і в Польщі - за добу в країні померла рекордна від початку пандемії кількість людей - аж 132. Більше про коронавірус

Коронавірусна пандемія: у Лондоні поліція розігнала весілля, а в Парижі ввели комендантську годину

 

 

 

Джерело матеріала
loader
loader