"Це ваш шанс": Тихановська оголосила силовикам дедлайн
"Це ваш шанс": Тихановська оголосила силовикам дедлайн

"Це ваш шанс": Тихановська оголосила силовикам дедлайн

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська звернулася до силовиків із закликом "перейти на бік народу" до 25 жовтня, коли може відбутися всенародний страйк через невиконання поставлених нею вимог Лукашенку. Політикиня пообіцяла звільнити правоохоронців від люстрації, якщо вони стануть на бік білорусів.

Про це йдеться в її повідомленні у Telegram.

"Ви звикли виконувати накази. Але повинні розуміти, що скоро накази будуть звучати від нової, демократичної влади. Це неминуче... Народний ультиматум - це ваш шанс стати на сторону білорусів. Якщо ви не згодні виконувати злочинні накази - не робіть цього", - заявила вона.

Тихановська пообіцяла, що "відповідальність понесуть персонально ті, хто скоював злочини", і "поголовної люстрації не буде". Екскандидатка в президенти також нагадала, що до народного ультиматуму залишилося п'ять днів.

"У новій Білорусі потрібна ваша робота, потрібна система силових відомств. Тому зв'яжіться з нами, з фондами, зробіть публічне звернення з підтримкою свого народу. Виконайте присягу, яку кожен з вас давав білорусам. До Народного ультиматуму залишилося 5 днів", - підсумувала вона.

Нагадаємо, Світлана Тихановська дала режиму Олександра Лукашенка 13 днів, щоб виконати три обов'язкові вимоги. Якщо до 25 жовтня вимоги не будуть виконані, вся країна мирно вийде на вулиці з Народним ультиматумом. І 26 жовтня почнеться національний страйк всіх підприємств, блокування всіх доріг, обвал продажів в державних магазинах. 

Раніше силовики Білорусі заявили, що готові застосовувати бойову зброю та спецзасоби проти учасників масових протестів, якщо "злочин неможливо припинити в інший спосіб". 

Як відомо, 9 серпня у Білорусі відбулися вибори президента, і після оприлюднення даних перших екзит-полів, де перемога була за Лукашенком, білоруси вийшлина акції протесту в багатьох містах країни. 

Відео Нові масштабні протести: кореспондент Валерій Калиновський розповів, що відбувається в Білорусі

Знову масштабні протести у більшості міст Білорусі. Цієї неділі акцію назвали "Партизанський марш". Він зібрав десятки тисяч людей лише в Мінську. Протест відбувався у супроводі спецтехніки й силовиків. Знову десятки людей затримали. У натовпі лунали хлопки – це або світлошумові гранати, або застосовані силовиками гумові кулі. Більше подробиць просто зараз з Мінська дізнаємося від кореспондента Радіо Свобода Валерія Калиновського. 

Нові масштабні протести: кореспондент Валерій Калиновський розповів, що відбувається в Білорусі
Джерело матеріала
loader
loader