Авіакатастрова Ан-26: очільника університету Повітряних сил відсторонили
Авіакатастрова Ан-26: очільника університету Повітряних сил відсторонили

Авіакатастрова Ан-26: очільника університету Повітряних сил відсторонили

Генерал-майора Олександра Турінського відсторонили від виконання обов’язків начальника Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба до остаточного офіційного встановлення всіх обставин та причин катастрофи літака Ан-26 під Чугуєвом. Наказ про відсторонення був підписаний міністром оборони Андрієм Тараном.

Про це сьогодні, 23 жовтня, повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер у Telegram.

"Генерал-майора Олександра Турінського відсторонено від виконання обов’язків начальника Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба наказом міністра оборони України до остаточного офіційного встановлення всіх обставин та причин катастрофи літака Ан-26Ш під Чугуєвом", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо:

  • літак Ан-26 розбивсяпід Чугуєвом увечері 25 вересня під час заходу на посадку. На облавку було 20 курсантів Харківського національного університету повітряних сил імені Кожедуба та семеро членів екіпажу. Вижив лише один курсант. 
  • 22 жовтня стало відомо, що урядова комісія з розслідування авіакатастрофи Ан-26 встановила причини аварії. Це, зокрема, системні порушення в організації польотів, помилки пілотів та технічні несправності.
  • Родичі загиблого екіпажу літака Ан-26 подаватимуть до суду через оприлюднені причини трагедії.

Відео Віцепрем'єр-міністр України назвав причини авіакатастрофи під Чугуєвом

Системні порушення в організації польотів, помилки пілотів і технічні несправності літака - це причини падіння літака Ан-26 під Чугуєвом - заявив віцепрем'єр-міністр України Олег Уруський. Експерти встановили, що під час навчального польоту у борту відмовила одна із систем, але це не мало б призвести до катастрофи. Про що ще говорять розслідувачі та що на це відповідають родичі загиблих – у сюжеті.

Віцепрем'єр-міністр України назвав причини авіакатастрофи під Чугуєвом
Джерело матеріала
loader
loader