У Києві під посольством Польщі протестують проти заборони абортів: відео
У Києві під посольством Польщі протестують проти заборони абортів: відео

У Києві під посольством Польщі протестують проти заборони абортів: відео

Біля посольства Польщі в Києві проходить акція на підтримку жінок в Польщі. Конституційний суд країни визнав незаконними аборти, навіть якщо народження дитини загрожує життю вагітної.

Українці вийшли на протест на знак солідарності з активістками Польщі, які вже протягом кількох днів мітингують проти рішення президента Польщі.

Про це повідомляє "24 канал".

Організатори акції наголошують, що це є черговою спробою позбавити жінок прав та свобод.

"Експлуатація сексуальностs, позбавлення репродуктивних прав та прав на власне тіло є насильством, що виражається через владу, продуковану патріархальним суспільством та ґнітючою державою", – мовиться на офіційній сторінці події.

У Києві під посольством Польщі протестують проти заборони абортів

Багато хлопців та дівчат вийшли з плакатами на протест. Зокрема, лунають заклики "Відчепитися від жінок" та "Моє тіло – моє діло".

На акцію солідарності прийшли також прихильники заборони абортів у Польщі.

 

Зазначимо, що Конституційний трибунал Польщі  визнав аборти незаконними навіть у тому випадку, коли існує загроза життю дитини. Це пояснюється тим, що кожна людина, навіть ненароджена, має право жити.

Нагадаємо, у Польщі третій день поспіль не вщухають акції протесту проти ухваленого днями рішення Конституційного суду про посилення заборони на аборти. У суботу, 24 жовтня, багато поляків вийшли на вулиці низки міст, висловлюючи свою незгоду з ухвалою КС. 

 

Джерело матеріала
loader
loader