Зрив чергового перемир'я: Вірменія та Азербайджан звинувачують один одного в обстрілах
Зрив чергового перемир'я: Вірменія та Азербайджан звинувачують один одного в обстрілах

Зрив чергового перемир'я: Вірменія та Азербайджан звинувачують один одного в обстрілах

Азербайджан і Вірменія 26 жовтня звинуватили один одного в порушенні нового перемир'я в Нагірному Карабаху.

Прессекретарка Міноборони Вірменії Шушан Степанян повідомила на своїй сторінці у Facebook про порушення перемир'я азербайджанськими військами, звинувативши їх у вогні по вірменських позиціях на південно-східному напрямку.

Հերթական խախտումը գրանցվեց ժամը 09:10-ի սահմաններում. հակառակորդը թիրախավորել է հարավարևելյան ուղղությամբ դիրքերը`...

Опубліковано Shushan Stepanyan Неділя, 25 жовтня 2020 р.

"Чергове порушення зафіксовано приблизно о 09:10. Противник взяв під приціл позиції на південно-східному напрямку, випустивши по них 5 артилерійських снарядів", – написала вона.

Своєю чергою у Міністерстві оборони Азербайджану звинуватили Вірменію в артилерійському обстрілі по позиціях азербайджанської армії, розташованих на всій протяжності фронту, а також на вірмено-азербайджанському державному кордоні.

Надаємо, 26 жовтня, у зоні конфлікту в Нагірному Карабасі о восьмій ранку за місцевим часом набрала чинності угода між Вірменією та Азербайджаном щодо тимчасового перемир'я для проведення гуманітарних операцій.

Зазначається, що міністри закордонних справ Азербайджану та Вірменії Джейхун Байрамов і Зограб Мнацаканян "підтвердили свою готовність до оголошення та дотримання гуманітарного перемир’я" під час зустрічі із очільником Держдепу США Стівеном Бігуном 24 жовтня.

Відео Зірване перемир'я: у Нагірному Карабасі поновилися бойові дії

Чергове перемир’я між Вірменією та Азербайджаном не протрималось і доби. В регіоні поновились бойові дії. Загострення конфлікту навколо Нагірного Карабаху сьогодні за зачиненими дверима буде обговорювати Рада безпеки ООН. У Міноборони Азербайджану заявили: Вірменія обстрілює Агдамський район, що межує з  Нагірним Карабахом, і вони почали наступ у відповідь на цю атаку. Натомість у Єревані стверджують: вогонь відкривають азербайджанські військові і звинувачують противників, що вони не дозволяють забирати поранених. Міноборони Азербайджану поширило відео з міст, які взяли під контроль їхні військові. Йдеться про 13 населених пунктів.    

Зірване перемир'я: у Нагірному Карабасі поновилися бойові дії
Джерело матеріала
loader
loader