Білоруські "кіберпартизани" зламали сайт Нацбанку країни
Білоруські "кіберпартизани" зламали сайт Нацбанку країни

Білоруські "кіберпартизани" зламали сайт Нацбанку країни

Білоруські хакери зламали сайт Національного банку країни, бо його співробітники не приєдналися до загальнонаціонального страйку.

Про це повідомляє Naviny.by.

За даними самого Нацбанку, сайт регулятора не відкривався вдень 26 жовтня. Відповідальність за блокування взяли на себе "кіберпартизани".

"Нацбанк не дуже хотів приєднуватися до народного страйку. Ми їх переконали", - прокоментували в співтоваристві.

Хакери вже неодноразово зламували сайти і ютуб-канали держорганізацій. Приміром 26 вересня замість онлайн-трансляція вечірніх новин телеканалу "Білорусь 1" пустили кадри побиття протестувальників на вуличних акціях.

Сьогодні, 26 жовтня, загальнонаціональний страйк розпочався в Білорусі. Його оголосила опозиціонерка Світлана Тихановська, яка нині перебуває в Данії. За даними білоруської преси, акції протесту почалися одразу на кількох великих заводах.

Демонстрації проти Лукашенка тривають уже понад два місяці — після президентських виборів, результати яких, як вважають чимало білорусів, були сфальсифіковані. 

Два тижні тому Тихановська оголосила Лукашенку ультиматум: закликала його піти у відставку до 25 жовтня. І пригрозила масштабними протестами, блокуванням доріг і бойкотом товарів державних підприємств.

Відео У Білорусі затримали понад 170 учасників загальнонаціонального страйку

Загальнонаціональний страйк розпочався в Білорусі. Його оголосила опозиціонерка Світлана Тихановська, яка нині перебуває в Данії. За даними білоруської преси, акції протесту почалися одразу на кількох великих заводах. Чиновники, втім, запевняють, що все працює в штатному режимі.  

У Білорусі затримали понад 170 учасників загальнонаціонального страйку
Джерело матеріала
loader
loader