ЦВК допускає, що другий тур виборів мера може відбутися навіть у грудні
ЦВК допускає, що другий тур виборів мера може відбутися навіть у грудні

ЦВК допускає, що другий тур виборів мера може відбутися навіть у грудні

Центральна виборча комісія допускає, що другий тур виборів мерів у окремих містах може відбутися не в листопаді, як очікується, а в грудні у зв'язку з можливими судовими розглядами.

Про це повідомив заступник голови ЦВК Сергій Дубовик в коментарі "Українським новинам". 

Як він пояснив, згідно з календарним планом проведення місцевих виборів результати повинні бути встановлені до 6 листопада включно. А другий тур виборів мера у містах з понад 75 тисячами виборців, де жоден з кандидатів у першому турі не набрав понад 50% голосів, повинен бути призначений на неділю у межах тритижневого терміну після підписання протоколу.

"На встановлення результатів виборів у територіальних виборчих комісій є 12 днів. Але хтось може встановити їх швидше. Тому дата другого туру не може бути однаковою. Тим більше ніхто не сказав, що ці результати не будуть оскаржені. В такому випадку вибори змістяться до прийняття рішення судом. Судовий розгляд - це, умовно кажучи, ще тиждень. Тобто другий тур може відбутися і на початку грудня", - сказав Дубовик.

Водночас він зауважив, що другий тур можуть призначити швидко, якщо будуть готові його проводити: "В ідеалі може бути 15 листопада. Але це малоймовірно. Як правило, голосування буде призначатися на 22 і 29 листопада".

Нагадаємо, Громадянська мережа "ОПОРА" повідомила, що в більшості великих українських міст з населенням понад 75 тисяч осібвідбудеться другий тур місцевих виборів. Дата повторного голосування залежатиме від швидкості підрахунку результатів голосування громадян у першом турі. Це може бути як 15 листопада, так і 22 листопада.

Відео Чинні мери більшості великих міст виходять у другий тур виборів

Чинні очільники більшості великих українських міст найпевніше виходять щонайменше у другий тур виборів. Про це свідчать екзит-поли, проведені в обласних центрах. У столиці найбільше шансів не полишати мерського крісла має чинний міський голова Віталій Кличко. Із суттєвим відривом він набрав майже 48%. Наступна київська трійка йде майже з однаковими результатами - Олександр Попов, Сергій Притула та Ірина Верещук набирають трохи більше 8% голосів. В Одесі, за даними Київського міжнародного інституту соціології, ведуть вперед чинний міський голова Геннадій Труханов і кандидат від "ОПЗЖ" Микола Скорик.  

Чинні мери більшості великих міст виходять у другий тур виборів
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader