Лукашенко пригрозив, що студентів-учасників протестів відрахують з вишів та дав їм попередження
Лукашенко пригрозив, що студентів-учасників протестів відрахують з вишів та дав їм попередження

Лукашенко пригрозив, що студентів-учасників протестів відрахують з вишів та дав їм попередження

Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що студентів, які беруть участь в акціях протесту, слід відрахувати з вишів.

Про це він заявив під час наради з підготовки до шостих Всебілоруських народних зборів, пише БЕЛТА.

За його словами, зараз Білорусь починає стикатися з терористичними загрозами, протести стають більш радикальними, а учасники акцій "перейшли червону межу". 

Він наголосив, що влада не має сенсу вмовляти робочих, лікарів, вчителів, студентів або держслужбовців, які вирішили приєднатися до учасників страйків. Лукашенко заявив: коли минається "червона лінія", то потірбно реагувати.

"Не хочуть робочі працювати - не треба. Але їх одиниці, які не хочуть. Студенти прийшли вчитися - то вчіться. Хто хоче, той нехай вчиться. Хто вийшов порушувати закон на несанкціоновані акції, той позбавляється права бути студентом. Будь ласка, відправте когось в армію, а когось - на вулицю. Нехай ходять вулицями, але їх слід відрахувати з вишів. Те ж саме викладачі, їх теж одиниці, які гидко себе ведуть у вишах", - заявив Лукашенко. 

Він додав, що немає сенсу їх вмовляти піти з вулиць, а тому зробив попередження батькам учасників мітингів: "Заберіть своїх дітей з вулиці, щоб потім не було боляче. А з рештою ми будемо розбиратися за всією строгістю закону".

Нагадаємо, 9 серпня у Білорусі відбулися вибори президента. Після оприлюднення даних перших екзит-полів, білоруси вийшли на акції протестів у багатьох містах країни. Сталися перші сутички з ОМОНом. Почалися масові протести, які не вщухають два місяці. Силовики жорстоко розганяють людей, застосовують силу, масово арештовують.

10 серпня ЦВК Білорусі оприлюднила результати виборів. Лукашенко переміг з результатом 80,23%. Його головна опонентка Світлана Тихановська отримала 9,9% голосів. 23 вересня у Палаці незалежності в Мінську потай провели інавгурацію Олександра Лукашенка — він "офіційно обійняв посаду президента Білорусі". 

Відео У Білорусі почався другий день масових страйків

Медики, студенти, викладачі та працівники заводів - у Білорусі почався другий день масових страйків. На заводі "Атлант" повідомляють про присутність силовиків - вони викликають страйкарів "на розмову" та залякують їх. Під час акцій протесту напередодні затримали 577 людей. Мітингувальники лишалися на вулицях до глибокої ночі попри те, що у центрі Мінська силовики розганяли демонстрантів. Цього разу силовики у цивільному стріляли в учасників акції з пейнтбольних рушниць, а вже згодом "позначених" фарбою людей заарештовувала поліція.  

У Білорусі почався другий день масових страйків
Джерело матеріала
loader
loader