"Не дочекаєтеся": Лукашенко висловився про закінчення політичної кар'єри
"Не дочекаєтеся": Лукашенко висловився про закінчення політичної кар'єри

"Не дочекаєтеся": Лукашенко висловився про закінчення політичної кар'єри

Олександр Лукашенко поділився свої думками про закінчення політичної кар'єри президента і заявив, що з країни не втече на тлі протестів, які майже три місяці тривають в республіці. 

Про це він сказав у виступі під час зустрічі з колективом Міністерства внутрішніх справ, пише Белта. 

"Президент ніколи не тікав і тікати не збирається. Я прожив досить в цьому житті", - наголосив він.

Лукашенко нагадав про те, що відбувалося в Білорусі усередині 1990 років. За його словами, в країні були різні ситуації за роки його правління, але у нього "навіть волосся не здригнулося". 

Порівнюючи ситуацію тоді і зараз, він сказав: "Різниця нинішнього моменту з тим тільки в тому, що є шалена зовнішня підтримка. Тоді вона теж була, але тільки поштовх давали. А зараз вони годують, годують, годують цих... Влаштували нам кольорову революцію, з'явилися ці Telegram-канали, тому вона розтяглася".

Він наголосив, що за крісло не тримається "посинілими пальцями", але про закінчення його політичної кар'єри не йдеться. "Та не дочекаєтеся! Це не означає, що я буду посинілими пальцями триматися за це крісло. Ні. Політика - це не тільки президент. Ми з вами рано чи пізно підемо з цих посад, але ми не підемо від збереження того, що зараз зберегли", - сказав він і додав, що буде готовий допомагати своєму наступнику. 

Нагадаємо, 9 серпня у Білорусі відбулися вибори президента. Після оприлюднення даних перших екзит-полів, білоруси вийшли на акції протестів у багатьох містах країни. Сталися перші сутички з ОМОНом. Почалися масові протести, які не вщухають два місяці. Силовики жорстоко розганяють людей, застосовують силу, масово арештовують.

10 серпня ЦВК Білорусі оприлюднила результати виборів. Лукашенко переміг з результатом 80,23%. Його головна опонентка Світлана Тихановська отримала 9,9% голосів. 23 вересня у Палаці незалежності в Мінську потай провели інавгурацію Олександра Лукашенка — він "офіційно обійняв посаду президента Білорусі". 

Відео Медики, студенти, викладачі та працівники заводів вийшли на другий день масових страйків у Білорусі

Медики, студенти, викладачі та працівники заводів - у Білорусі почався другий день масових страйків. На заводі "Атлант" повідомляють про присутність силовиків - вони викликають страйкарів "на розмову" та залякують їх. Під час акцій протесту напередодні затримали 577 людей. Мітингувальники лишалися на вулицях до глибокої ночі попри те, що у центрі Мінська силовики розганяли демонстрантів. Цього разу силовики у цивільному стріляли в учасників акції з пейнтбольних рушниць, а вже згодом "позначених" фарбою людей заарештовувала поліція.  

Медики, студенти, викладачі та працівники заводів вийшли на другий день масових страйків у Білорусі
Джерело матеріала
loader
loader