Офіційно: Санду виграла перший тур виборів президента у Молдові
Офіційно: Санду виграла перший тур виборів президента у Молдові

Офіційно: Санду виграла перший тур виборів президента у Молдові

Лідерка опозиційної проєвропейської "Партії дії і солідарності" Майя Санду після обробки 100% протоколів перемагає в першому турі президентських виборів в Молдові з результатом 36,16% голосів, чинний глава держави Ігор Додон займає друге місце - 32,61%.

Про це свідчать 2 листопада дані Центральної виборчої комісії (ЦВК).

Це означає, що переможець виборів визначиться у другому турі, який відбудеться 15 листопада.

Згідно з підрахунками, на третьому місці лідер "Нашої Партії", мер другого за величиною міста країни Бєльці Ренато Вусатий з 16,9% голосів. Далі йдуть Віолетта Іванов від партії "Шор" (6,49%), голова партії "Платформа" Гідність і правда "Андрій Нестасе (3,26%).

Як повідомлялося, явка виборців на президентських виборах в Молдові 1 листопада склала 42,76% - 1 млн 214 тис. 736 виборців.

Нагадаємо, на попередніх президентських виборах у Молдові 2016 року в другий тур виборів також вийшли Додон і Санду. Тоді переміг проросійський політик Додон. Ще під час передвиборчої кампанії 2016 року Ігор Додон назвав український Крим "російським", що поставило офіційні контакти Києва і Кишинева на чотирирічну паузу.

ТСН.ua проаналізував, чого Україні очікувати від виборів в сусідній республіці, хто має шанси перемогти і чому Росія вже повним ходом розганяє фейки про "кольорову революцію" за білоруським зразком.

Відео Вибори у Молдові: у першому турі лідирує експрем'єрка Майя Санду

Експрем’єрка Майя Санду лідирує в першому турі президентських виборів у Молдові. Згідно з попередніми результатами недільного голосування, у неї – майже 35%, а у чинного глави держави Ігоря Додона – 34%. Оскільки жоден з кандидатів не набирає половини голосів, на 15 листопада призначили другий тур.  

Вибори у Молдові: у першому турі лідирує експрем'єрка Майя Санду
Джерело матеріала
loader
loader