У США готуються запровадити нові санкції проти "Північного потоку-2"
У США готуються запровадити нові санкції проти "Північного потоку-2"

У США готуються запровадити нові санкції проти "Північного потоку-2"

Представники Палати представників і Сенату США погодили запровадження додаткових санкцій проти російського проєкту "Північний потік-2". Нові обмеженнястосуються страхових та сертифікаційних компаній, які працюють із російськими суднами.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

Санкції стосуватимуться страхових і сертифікаційних компаній, які вже співпрацюють з російськими судами для завершення проєкту або збираються це робити. За інформацією журналістів, відповідні нові обмеження додадуть до проєкту оборонного бюджету США на 2021 рік, який ухвалять до кінця поточного року.

Водночас сенатор від штату Нью-Джерсі Боб Менендес в бесіді з агентством уточнив,  що санкції не будуть спрямовані проти Німеччини як союзника США і німецьких чиновників.

Уточнюється, що запроваджені раніше санкції поширюються на всю трубоукладальних діяльність і страхування. Йдеться про введення санкцій щодо учасників, які допоможуть завершити будівництво газопроводів "Північний потік - 2" і "Турецький потік". Йдеться про введення санкцій проти іноземних осіб, які значною мірою сприяють продажу, оренді або наданні суден для укладання труб, призначених для будівництва зазначених трубопроводів.

Нагадаємо, проєкт "Північний потік-2", який прокладають до Німеччини по дну Балтійського моря, коштує 11 мільярдів доларів і готовий на 90%. Незавершену частину мають добудувати у данських водах. 

Читайте також:

  • Трамп підтримав заяву Меркель про санкції проти російського "Північного потоку-2".
  • Меркель не виключає санкцій проти "Північного потоку-2" через отруєння Навального.
  • Маас вперше згадав "Північний потік-2" в контексті отруєння Навального.

Відео США розширили санкції проти російського газогону "Північний потік-2"

США розширили санкції проти російського газогону "Північний потік-2", який має пройти по дну Балтійського моря в обхід України. Тепер обмеження стосуються не лише компаній, які безпосередньо будують об’єкт, а й тих, які модернізують кораблі для прокладання труб на глибині. Це пов’язано з планами Москви осучаснити власні судна, щоб самотужки завершити "Північний потік-2". Європейські підрядники відмовилися від участі через попередні американські санкції, запроваджені наприкінці минулого року. Вони зупинили завершення вже практично готового газогону.  

США розширили санкції проти російського газогону "Північний потік-2"
Автор:
Анастасія Курило
Джерело матеріала
loader
loader