До Ради пройшли б лише чотири партії: "Рейтинг" оприлюднив опитування
До Ради пройшли б лише чотири партії: "Рейтинг" оприлюднив опитування

До Ради пройшли б лише чотири партії: "Рейтинг" оприлюднив опитування

Якби парламентські вибори відбувалися на початку листопада, до Ради потрапили б лише чотири політичні партії.

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведено 2-3 листопада. 

Найвищий рейтинг має партія "Слуга народу". Її готові підтримати 22,7% тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором. "Опозиційну платформа – За життя" підтримують 17,1% опитаних. За партію "Європейська солідарність" проголосували б 15,4% українців, а за "Батьківщина" - 8,0%.

Наблизилися до п'ятивідсоткового бар'єру такі політичні сили:  "За майбутнє" має 4,5% підтримки, "Сила і честь" – 4,3%, Радикальна партія Ляшка – 4,3%.

Слід зауважити, що "Слуга народу" лідирує у південних регіонах. "Опозиційну платформу – За життя" активно підтримують у південно-східних, "Батьківщину" – у центрально-західних, "Європейська солідарність" у західних та у Києві, "За майбутнє" – у західних. 

Серед мешканці міст більшу  підтримку мають "Опозиційна платформа – За життя", "Європейська солідарність", "Голос" та партія. У сільських територіях більше голосів отримали б "Батьківщина", "За майбутнє", Радикальна партія Ляшка. У партії "Слуга народу" електорат відносно рівномірно розподілений за типом поселення.

"Рейтинг" провів опитування серед населення України віком від 18 років та старших в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. юуло опитано дві тисячі респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження: не понад 2,2% 

Як повідомлялося, перший тур місцевих виборів в Україні відбувся 25 листопада. Одразу десять міст обласного значення отримали мерів ще в першому турі. Досі інтрига – хто очолить решту обласних центрів, бо там жоден з кандидатів не набрав  абсолютні 50%.

Відео Битва за місцеву владу: чому на виборах тотально перемогли старі обличчя

Офіційні підрахунки голосів в усій Україні практично завершено. Відразу 10 міст обласного значення отримали мерів ще в першому турі. І скрізь ключі від мегаполісів знову в руках старих очільників. Чому на виборах тотально перемогли старі обличчя – дивіться у сюжеті.

Битва за місцеву владу: чому на виборах тотально перемогли старі обличчя
Джерело матеріала
loader
loader