Поблизу кордону з Росією застрягла вантажівка з червоною ікрою з Камчатки на мільйон гривень
Поблизу кордону з Росією застрягла вантажівка з червоною ікрою з Камчатки на мільйон гривень

Поблизу кордону з Росією застрягла вантажівка з червоною ікрою з Камчатки на мільйон гривень

Під час спроби затримання водій вискочив з кабіни і побіг назад на територію РФ.

Неподалік від села Порозок Великописарівського району Сумської області прикордонники затримали "УАЗ" з вантажем червоної ікри, який застряг поблизу кордону з Росією.

Про це у п'ятницю, 13 листопада, повідомляє пресслужба Східного регіонального управління ДПСУ.

Подія сталася учора пізно ввечері.

"Про можливе незаконне перевезення товарів на цій ділянці державного кордону прикордонників поінформували співробітники СБУ. Спільний наряд виявив автомобіль без номерних знаків, який незаконно перетнув кордон із Росії", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в ДПСУ, під час спроби затримання транспортний засіб почав небезпечно маневрувати, внаслідок чого застряг на бездоріжжі. Водій вискочив з кабіни і побіг назад на територію Росії.

У кузові автомобіля правоохоронці виявили 11 контейнерів з червоною ікрою. Згідно з етикетками на коробках – це ікра горбуші з Камчатки. Загальна вага товару склала 275 кг.

Вартість вантажу делікатесу може сягати близько 1 млн грн. Наразі автомобіль доставлений до прикордонного підрозділу.

"Товар встановленим порядком буде передано працівникам фіскальної служби. Тривають заходи щодо встановлення осіб, причетних до протиправної діяльності", - резюмували в відомстві.

Нагадаємо, що через контрабанду бюджет втрачає щороку сім-вісім мільярдів - це за підрахунками митниці.

Відео Ікра на мільйони: співробітники СБУ та прикордонники затримали "Газель" з контрабандою

У Сумській області співробітники СБУ та прикордонники затримали контрабандистів, які намагалися провезти з Росії велику партію червоної ікри та косметику. "Газель" без номерних знаків та позашляховик, що її супроводжував, намагалися перетнути кордон лісом, в обхід пункту пропуску. Під час огляду вантажівки прикордонники виявили 24 контейнери з червоним кав'яром вагою в понад 600 кілограмів та десятки флаконів із косметичними засобами. На водіїв склали адмінпротоколи, автомобілі разом із вантажем передали працівникам митної служби. Попередня вартість контрабандного товару - близько двох мільйонів гривень.

Ікра на мільйони: співробітники СБУ та прикордонники затримали "Газель" з контрабандою
Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
loader
loader