Тисячі прихильників Трампа вийшли на мітинг у Вашингтоні: протести переросли в зіткнення
Тисячі прихильників Трампа вийшли на мітинг у Вашингтоні: протести переросли в зіткнення

Тисячі прихильників Трампа вийшли на мітинг у Вашингтоні: протести переросли в зіткнення

Центром збору мітингувальників стала Freedom Plaza, розташована поруч з Білим домом.

Тисячні натовпи прихильників Дональда Трампа зібралися в суботу в центрі Вашингтона, щоби підтримати чинного президентаДональда Трампа, який хоче оскаржити результати виборів й безпідставно заявляє про масштабні фальсифікації.

На підтримку Трампа прибули люди з усієї країни. Вони були представлені, в тому числі організаціями «Women for America First» ("Жінки за Америку передусім"), а також ультра-правими угрупованнями "Proud Boys" ("Горді хлопці"), "Three Percenters" (парамілітарна група "Трьохвідсотники") та прихильниками теорій змови "QAnon", повідомляє "Укрінформ" 15 листопада.

President @realDonaldTrump making an appearance at today’s march ❤️ pic.twitter.com/aX3oc9uHIx

— Students For Trump (@TrumpStudents) November 14, 2020

Загалом, організатори зібрань провели одночасно кілька мітингів під різними гаслами. Всі вони мали тематичні назви, в тому числі "Марш за Трампа", "Жінки за Трампа", "Million MAGA March" ("Мільйонний марш MAGA"), а також "Stop the Steal DC" ("Зупинити крадіжку Вашингтона"). Учасники маршів вигукували агресивні гасла, знищували інсталяції, встановлені раніше активістами руху BLM (Життя чорних має значення).

Акції протесту прихильників Дональда Трампа відбулися і в інших американських містах. Ближче до вечора в Вашингтоні в районі площі Black Lives Matter Plaza, що в кварталі від Білого дому, протестні акції переросли в зіткнення між демонстрантами, повідомляє Associated Press.

As you watch all the grifters, liars and disinformation peddlers like @stillgray from the far-right spread video of their favorite fake victim today, make sure you’ve seen this video and know that he started the violence. #MillionMAGAMarch

pic.twitter.com/JDADjURWuh

— Gregg Housh (@GreggHoush) November 15, 2020

У Вашингтоні були затримані не менше 20 осіб.

В ході зіткнень один з демонстрантів отримав ножове поранення. Також постраждали два співробітники поліції. Затриманим були пред'явлені різні звинувачення, в тому числі напад і зберігання зброї.

Своєю чергою, американський очільник Дональд Трамп готовий залишити пост президента США за умови, що "кожен законний голос буде зарахований і кожен незаконний голос - виключений" із результатів виборів.

Відео Американський вибір: кілька звинувачень Дональда Трампа у фальсифікаціях виявилися безпідставними

Судова битва за результат американських виборів. Кілька звинувачень Дональда Трампа у фальсифікаціях виявилися безпідставними. Напередодні свідок в одному з ключових штатів дав свідчення у справі. Раніше співробітник пошти твердив, що чув, як його начальник просив проставити на виборчих бюлетенях більш ранню дату. Ці твердження штаб Трампа наводив як один з найсерйозніших аргументів, однак свідок від своїх слів відмовився. Попри те, що більшість скарг трампівських юристів суди відхилили, сам чинний президент поразки не визнає, і про передачу влади Байдену не говорить.  

Американський вибір: кілька звинувачень Дональда Трампа у фальсифікаціях виявилися безпідставними
Автор:
Олена Вус
Джерело матеріала
loader
loader